Selülit, özellikle kadınların en büyük problemi. Selülit ve çatlaklar en zayıfımızdan en kilolumuza kadar herkesin vücudunda bulunabilir ve bu bir hastalık değildir. Biz büyüyüp geliştikçe vücudumuz da bu yolda bize eşlik ederken belli süreçlerden geçer. Bu süreç içinde lekelenmek, kilo almak-vermek, selülit ve çatlakların ortaya çıkması doğaldır. 

Özellikle bacak selülitleriniz yüzünden istediğinizi giyinemiyor, hatta bacaklarınızın görünmesi düşüncesi sizi korkutuyorsa şunu söyleyebiliriz ki bacak selülitlerinden kurtulmak mümkün. Hormonel dengesizlikler dışında çoğunlukla günlük hayatımızda tükettiğimiz gıdalar ve belli alışkanlıklar sonucu oluşan selülitler, doğal yollarla nasıl giderilir? sorusunun cevabı için okumaya devam ediniz.

Doğal Yollarla Selülit Nasıl Giderilir?   Doğal Yollarla Selülit Nasıl Geçer?

Selülit Nedir?

Özellikle bacaklarda görülen ve heterojen görüntüye sahip selülit, portakal kabuğu görünümündedir. Selülit, belli başlı pozisyonlarda; yani otururken daha çok ortaya çıkıyor olabilir. Selülit, ergenlik dönemine girmiş kadınların 90%’ında bulunur ve normal bir durumdur. 

Selülitin erkeklere nazaran kadınlarda daha çok rastlanmasının sebebi kadınların yağ alt dokusunun erkeklere göre farklı olmasıdır. Sadece kilolu insanların selüliti olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü selülit kilo ile ilgili değildir. Beslenme, hormonel yapı, yaşam tarzı ve genetik yapıya bağlıdır. 

Tavsiye İçerik: Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Selülit Neden Oluşur?

Selüliti oluşturan sadece tek bir etken yoktur. Yukarda da bahsettiğimiz gibi hormonel yapı, genetik faktörler, sıkça kilo alıp vermek, özellikle yağlı ve şekerli gıdalar tüketmek, hormonel düzensizlik yaratabilecek ilaçlar kullanmak selülit oluşturabilir. Bununla birlikte östrojen hormonunun normalden fazla olması, deri altındaki yağ dokusunu incelteceği için düzensiz bir yağlanma meydana gelecektir. Erkeklerde selülitin nerdeyse hiç olmama sebebi de östrojen hormonunun kadınlara nazaran çok daha az olmasından kaynaklanır. 

Selülitin nasıl gözüktüğü ve nerelerde çıktığını anladığımıza göre, doğal yollarla selülitten  nasıl kurtulacağımızı da öğrenmek için okumaya devam edin. 

Doğal Yollarla Selülit Nasıl Giderilir?

Medikal bazı ilaçlarla tedavi edilebilen selülitler için krem kullanılabilinir veya bazı masaj yöntemleri ile selülitler azaltılırken bölgesel incelme de sağlanabilinir. Fakat medikal olarak selülit tedavisi istemeyenler için evde tedavi yöntemleri de mevcut ve yararlı. Sizin için doğal yollarla selülit nasıl giderilir? sorusununun cevabını derledik. Okumaya devam edebilirsiniz. 

Evde Doğal Yollarla Selülit Giderme

  1. Kahve ve Şeker Peelingi
  2. Ananas 
  3. Limon Suyu
  4. Lahana Çorbası ve Suyu
Kahve ve Şeker Peelingi

Selülit, özellikle bacak selülitlerinden kurtulmak için peeling ile masaj yapmak en yaygın selülit tedavi yöntemidir. Hem rahatça erişebileceğiniz, hem de bulması kolay malzemeler ile sizin için bir peeling tarifi oluşturduk

İhtiyacınız olan malzemeler ⅓ çay bardağı kadar esmer şeker, 1 çay bardağı türk kahvesi ve yarım çay bardağı kadar su. Bu karışımı peeling kıvamına getirin ve selülit olan bölgelere dairesel hareketlerle uygulamak. Karışımı 15 dk beklettikten sonra ılık su ile yıkayabilir ve selülitleriniz geçene kadar bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Karışımı sonradan yıkamak durumunda kalacağınız için size önerimiz kahve ve şeker peelingini duştan önce yapmanız. 

Ananas 

Selülitlere direkt iyi gelmese de dolaylı olarak düzenli kullanım sonucu selülitlerinizi azaltabilecek olan yiyecek ananas. Doğru beslenme ve hayat tarzı ile birlikte ananas suyu tüketmek bacak selülitlerine dolaylı olarak iyi gelecektir. Ananasın içinde bulunan bromelain maddesi, cildimizde oluşan kırışıklıklara iyi gelerek parçalanmasına yardımcı olur. Bu vesileyle ananas lezzetli bir ara öğün olarak tüketilebilinir. Fakat şunu söylemek gerekir ki mucize yiyecek diye bir şey yoktur. 

Limon Suyu

Hem suyunuza karıştırıp detoks suyu haline getirebileceğiniz hem de cildinize sürerek selülitlerinizi azaltabileceğiniz limon suyu birçok konuda yararalı ve içindeki c vitamini sayesinde bağışıklığa son derece iyi gelen bir meyve. 

Limon suyunu içmek istiyorsanız suyunuza sıkın ve haftada bir limonlu su içerek toksin atın veya cildinize sürmek istiyorsanız 2 adet aspirin ve 1 limonun suyunu karıştırarak selülitli bölgeye sürün. Bu işlemi selülitleriniz azalana kadar yapabilirsiniz. Fakat selülit azaltmak için sürekli detoks suyu yapmak uzun vadede zararlı olabilir. Detoks sularını, haftada veya ayda bir içerek işlevini aynı derecede yerine getirmesini sağlayabilirsiniz. 

Lahana Çorbası ve Suyu

Vücutaki toksinlerin atılmasında yardımcı olan lahanayı salatalarınızda kullanabilir veya lahana çorbası ile yağ yakımına katkıda bulunup bacak selülitlerinizi azaltabilirsiniz. Özellikle diyetisyenler tarafından yağ yakma özelliği sayesinde diyet listelerine eklenen lahana çorbası, uzun vadede yağ yakımına katkı sağlayacaktır. 

Selülit Oluşmasını Önlemek İçin Ne Yapmalıyız?

Selülitin kadınların çoğunda var olan ve gayet normal bir durum olduğundan bahsetmiştik. Fakat bunun normal olması, önlenemeyeceği anlamına gelmiyor. Genetik faktörlerin yanısıra yeme alışkanlığımız ön planda olmak üzere günlük hayat alışkanlıklarımız uzun vadede selülit oluşumunu etkiler. 

Selülit oluşumunu engellemek için yapmanız gerekenleri sizin için derledik. Bu önlemler, bazı günlük hayat alışkanlıklarının değiştirilmesi ile rahatlıkla alınabilinir. Selülit oluşmaması için almanız gereken önlemler sırasıyla:

Selülit Oluşumunu Engellemek

  1. Tükettiğiniz Tuz Miktarına Dikkat edin
  2. Bol Su İçin
  3. Yüksek Yağlı Besinlerden Uzak Durun
  4. Egzersiz Yapın
Tükettiğiniz Tuz Miktarına Dikkat Edin

Günlük tükettiğiniz tuz miktarına özen göstererek selülit oluşumuna mani olabilirsiniz. Tuz miktarı sadece yemeğe koyduğunuz tuz değil, tükettiğiniz besinleri de kapsar. Salamura, tuzlu peynir, turşu, salam ve sosis, sucuk gibi şarküteri ürünler tuz oranı yüksek besinlerdir. 

Bol Su İçin

Bol su içerek vücudunuzdaki ödemleri atabilir ve düzenli su içerek enerjinizi regüle edebilirsiniz. Kışın 2.5, yazın en az 3 litre su içerek dolaşımınıza, sindirim sisteminize ve en son da selülitlerinizi iyileştirebilir ve önleyebilirsiniz. 

Yüksek Yağlı Besinlerden Uzak Durun

Yüksek yağlı besinler; yani pasta, börek çörek ve kızartmalar selülitleri oluşturan başlıca etmenlerden biri. Selüliti oluşturan yağ dokularının fazlalaşması daha çok selülite sebep olacağı için yediğimiz ve içtiğimize dikkat etmek uzun vadede sağlıklı beslenerek selülitlerden kurtulmamızı sağlayacaktır. 

Egzersiz Yapın

Kan dolaşımını arttıran ve cildi sıkılaştıran egzersiz, selülitlerden kurtulmak için beslenme ile birlikte en iyi yöntem olacaktır. Haftada en az 3 kere özellikle ağırlık antrenmanı yapmak, hem cildinizi sıkılaştıracak hem de vücudunuzu sıkılaştıracaktır. Ağırlık atrenmanı yapmaktan korkan hanımlar için şunu söyleyelim ki kas kazanmak sizi erkeksi göstermez, yağ yakımına son derece katkı sağlar ve cardiodan daha çok yağ yakar. Özellikle selülitlerden kurtulmak için ağırlık antrenmanlarını egzersizlerinize ekleyebilirsiniz. 

Tavsiye İçerik: Ayak Topuk Sertleşmesine Ne İyi Gelir?

Sıkça Sorulan Sorular:
At Kılı Fırça Selülite İyi Gelir mi?

At kılı fırçası kan dolaşımını arttırarak kıl dönmesi, çatlak ve selülit problemlerini ortadan kaldırmak için epey yararlı bir üründür. At kılı fırçası ile kuru fırçalama yaptıktan sonra herhangi bir nemlendirici kullanabilir ve düzenli olarak duştan önce selülitleriniz için bu yöntemi kullanabilirsiniz. 

Vicks Krem Selülite İyi Gelir mi?

Vicks kan dolaşımını hızlandıran bir krem olduğu için selülitlere iyi gelebilir. Zaten selülit kremlerinin amacı kan dolaşımını hızlandırarak selülitleri yok etmektir. 

Selülit İçin Hangi Doktora Gitmeliyim?

Selülitlerinizden medikal yollarla kurtulmak istiyorsanız gitmeniz gereken doktor plastik cerrahi uzmanı veya dermatolog olacaktır. Bununla birlikte evde tedavi yöntemleri sayesinde de selülitlerinizden kurtulabilirsiniz. 

Doğal Yollarla Selülit Nasıl Giderilir? ile ilgili sizin için derlediğimiz bu yazıdan hoşlandıysanız diğer yazılarımıza da göz atmayı unutmayın. Selülit ile ilgili sorularınız için yorum yapmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir