Saçlarımız güzel bir görüntü için tamamlayıcı olmalı. Hepimizin hayali kendiliğinden yumuşak, parlak ve göz alıcı saçlara sahip olmaktır. Bu yüzden saçlarımıza özen göstermek, sağlığımıza ve cildimize bakmamız kadar önem arz eder.

Yine de dönem dönem saçlarımızın seyrekleştiğini, bir zamanlar up uzun ve göz alan güzel saçlarımızın eskisi kadar parlamadığını ve sağlıksız gözüktüğünü görürüz. Elbette bu dünyanın sonu değil.

Sizin için derlediğimiz evde tedavi yöntemleri, dikkat etmeniz gereken içerikler ve doğru bakım ile seyrek ve yıpranmış saçlarınızı eski güzelliğine nasıl kavuşturacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.

Seyrek ve ince telli saçlarınızı gürleştirmek için günlük hayatınıza entegre edebileceğiniz değişiklikler ve belki birkaç fazladan bakım yöntemi ile gür saçlar elde edebilirsiniz.

Seyrek Saç Gürleştirme Seyrek Saçlara Ne İyi Gelir?

Seyrek Saça Ne İyi Gelir?

Seyrek, kuru ve cansız saçlarınızı yeniden sağlığına kavuşturmak için uygulayabileceğiniz birkaç yöntem var. Yanlış ürün kullanmak, yetersiz beslenmek, stres vb faktörler saçlarımızın sağlığında da ciddi etki gösterir. Yoğun hayat temposu arasında sizi çok da uğraştırmayacak, belki fazladan 15 dk vakit ayırabileceğiniz çeşitli saç bakım yöntemlerini sizin için derledik:

Seyrek Saçlara Çözüm

  1. Doğru şampuan kullanmak,
  2. Saçı fazla yıkamaktan kaçınmak,
  3. Sıcak saç şekillendiricilerden uzak durmak,
  4. Gür saçlar için serum kullanmak,

Doğru Şampuanı Kullanmak

İnce telli, yıpranmış ve dökülen saçlar için üretilmiş kremli şampuanlar, saçınızın kolay taranmasına yardımcı olacak ve saçı besleyecektir.

Saçı Fazla Yıkamaktan Kaçınmak

Saçınızdaki yağ saç derinizi besler ve doğal bir bakımdır. Seyrek ve kuru saçlarınız için yapmanız gereken en önemli şey her gün yıkanmaktan kaçınmaktır. Ayrıca şampuan içindeki kimyasalların her gün saçlarınıza nüfuz etmesi saç ucu kuruluğu da yapabilir.

Sıcak Saç Şekillendiricilerden Uzak Durmak

Saçınıza sürekli verdiğiniz ısı saçı kurutur ve uzun vadede saçınız ısısız şekil alamaz hale gelir. Gür ve güçlü saçlar için ısı ile saç şekillendirmek yerine doğal saç şekillendirme yöntemleri tercih edin

Gür Saçlar İçin Serum Kullanmak

Saç dökülmeleri için birebir yardımcı olan saç serumu ve yağlar, saçınızın dipten uzamasına yardımcı olur. Saçınızdaki mat görünüm yerine parlaklık verir. Bu yüzden saçlarınızın güçlenmesi için saç serumu sürmeyi ihmal etmeyin deriz

Saç Dökülmesi Nasıl Engellenir?

Saçlarınızın seyrekleşmemesi ve dökülmemesi için önlem alabilirsiniz. Saç sağlığı konusunda bilinçlendikten sonra günlük hayatta uygulayabileceğiniz birkaç önlem var. Bunlardan en önemlisi sağlıklı beslenmek. Özellikle protein tüketmek saç sağlığına en iyi gelen doğal etkendir. Protein, saçınızın hızlı uzaması ve güçlenmesi için birebirdir.

Bir diğer önlem ise stresten uzak durmaya çalışmak. Aşırı stresten saç seyrekleşmesi, yaygın bir problem. Fakat hayatımızın her alanında bir gün yaşanan stres, baş edemeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Bu yüzden hayatınızdaki stresi azaltmak saç sağlığımız için de yararlı olacaktır.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Evde Tedavi Yöntemleri Nedir?

Saç seyrekleşmesinden muzdaripseniz ve nasıl bir ürün alacağınızı bilmiyorsanız, size evde de tedavi yöntemleri üretebileceğinizi söyleyelim. Hepimizin evinde bulunan malzemelerle güzel bir saç maskesi yapabilir ve düzenli kullanım ile sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. Bunun için gerekli malzemeler:

  1. Karanfil suyu,
  2. Hindistan cevizi yağı,
  3. Soğan,
  4. Argan yağı,

Karanfil suyu: Yaklaşık 15 tane karanfili bir bardak su içinde kaynatın. Daha sonra suyu ılımaya bırakın. Ilıyan suyu saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Karanfil suyu saç diplerinizdeki kaşıntıyı ve kuruluğu alacak aynı zamanda saç dökülmesini engelleyecektir.

Hindistan Cevizi Yağı: Güzel kokusu ile saçınızı mis gibi kokutacak hindistan cevizi yağı, içindeki vitaminlerle saçı besler. Saç diplerinize uygulayarak saçınızın uzamasına yardımcı olabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı aynı zamanda saç derisini korur ve saç dökülmelerini önler

Soğan: Soğanın içinde bulunan kükürt saçın uzamasını destekler. Soğanı rendeleyip biraz da zeytinyağı ile karıştırarak güzel bir kür hazırlayabilirsiniz. Saçınıza masaj yaparak yedirdiğiniz kürün etki etmesi için yarım saat bekleyin. 2 haftada bir saç dökülmelerini engellemek için bu kürü uygulayabilirsiniz.

Argan Yağı: Argan yağı hepimizin aşina olduğu, aktarlardan uygun fiyata kolayca erişebileceğimiz bir ürün. Argan yağını direkt saçınıza sürebilirsiniz. Vakit kaybetmek istemiyorsanız şampuanınıza ekleyebilirsiniz. Bu şekilde saç köklerini güçlendirebilir ve saç seyrekleşmesinin önüne geçebilirsiniz.

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

  1. Badem yağı
  2. Lavanta
  3. Karanfil
  4. Hindistan cevizi yağı
  5. Kına
  6. Argan yağı
  7. Soğan
  8. Çam terebentin yağı

En İyi Saç Vitaminleri Hangisi?

Vitaminler günlük hayatta ne yazık ki sadece yemeklerle karşılanamıyor. Bu yüzden genel sağlığımız ve saç sağlığımız için de son derece önemli. Hepimizin aşina olduğu A vitamini, kafa derisindeki sebumun gelişimini destekler. E vitamini ise kan dolaşımına yardımcı olur ve kafa derisindeki nemi dengeler. Saç rengimizin güzel, parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayan vitamin ise B vitaminidir.

Tavsiye İçerik: Saç İçin Kolajen Ne İşe Yarar?

Tavsiye İçerik: Saçtaki Kepek Nasıl Yok Edilir?

Tavsiye İçerik: Saç Serumu Nasıl Kullanılır?

Tavsiye İçerik: Tıkanmış Saç Kökleri Nasıl Açılır?

Sıkça Sorulan Sorular:
Yıpranmış Saçlar İçin Nasıl Bir Şampuan Kullanmalıyım?

Saçınızı açtırdınız ve bir süre sonra saçınız elinizde kalmaya başlıyor. Veya saç yapınız kendiliğinden elektriklenmiş gibi. Ne yapacağım diye düşünürken aklınıza yıpranmış saçları düzeltecek en etkili yöntemin şampuanınızı değiştirmek olduğu gelir. Yıpranmış saçlarınız için alacağınız şampuanın içinde mutlaka keratin olmalı. Şampuan dışında uygun bir saç bakım kremi ve maskeyi düzenli uygulamalısınız. Bu şekilde yumuşacık, parlak saçlara kavuşabilirsiniz.

Saç Kremi Nasıl Uygulanır?

Saç kreminin etkisini arttırmak için doğru kullanmak da en az saç kreminin içeriği kadar önemli. Ayrıca kullanacağınız saç kreminin duş öncesi ve duş sonrası olması da almak istediğiniz geri dönüşü değiştirecektir. Saç kremini doğru uygulamak için önce şampuanınızı sürün ve durulayın. Ardından saç kremini saçın zarar görmüş uç kısımlarına yedirin. Bu işlemden önce saçınızdaki fazla suyu sıkmış olduğunuzdan emin olun. 1-2 dakika bekledikten sonra saçınızı durulayın ve yumuşacık saçlara merhaba deyin!

Saçlarımı Doğal Şekilde Nasıl Hızlı Uzatırım?

Saçlarınızın hızlı uzamasını istiyorsanız bu süreci hızlandıracak birçok takviyede bulunabilirsiniz. Bunlardan en yaygını saç kremi, saç masajı ve saç maskesidir. Fakat bazı ufak değişiklikler ile takviyesiz de saçlarınızın uzamasına katkıda bulunabilirsiniz. Bunlardan ilki soğuk suyla duş almak. Soğuk su, saçı güçlendirir ve parlatır. Sıcak suyla duş alan biriyseniz, en azından duştan çıkmadan önce bir dakika kadar soğuk ya da ılık suyla duş alın. Bir diğer alışkanlık ise düzenli saç kestirmek. Saçlarınızın ucundaki kırıkları aldırdığınızda uzamasına da yardımcı olacaksınız. Ufak değişiklikler ile saçlarınızın uzamasına katkıda bulunabilirsiniz.

4 Replies to “Seyrek Saç Nasıl Gürleşir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir