Kolajen, güzellik sektörünün vazgeçilmez ürünüdür. Vücudumuzdaki yapısal ve işlevsel görev gören kolajen, bağ dokusunu güçlendirir ve vücut bütünlüğünü korur. Vücut parçalarımızın bir arada olmasını kolajen sağlar. Vücut bağ dokusunun 80%’ini oluşturan kolajen cilde güç, esneklik ve sağlamlık verir. 

Yaşlanma belirtilerini yok etmek veya yavaşlatmak için kolajen takviyesiyle saç bakımınızı da yapabilirsiniz. Saç için kolajen kullanımıyla güçlü ve parlak saçlar elde edebilirsiniz 

Saç İçin Kolajen Ne İşe Yarar? Kolajen Nedir?

Yaşlanma belirtileriyle vücuttaki kolajenin azalmasının yanı sıra sigara kullanmak, sağlıksız beslenme,alkol tüketmek gibi alışkanlıklarla birlikte erkenden yaşlanma belirtileri gösterilebilinir. Kolajenin vücutta sentezlendiğini söylemiştik. Kolajen, aynı zamanda dışardan da takviye olarak alınabilir. Kolajenin içindeki aminoasitler sayesinde:

Saçınız için kolajen takviyesinin yararlarından biri de içindeki aminoasitler ile saç tellerini kalınlaştırmasıdır. Bunun sebebi, takviye olarak aldığınız kolajenin keratin üretimine katkıda bulunmasıdır. Saçınız için kolajen kullanarak ince telli saçlarınıza elveda diyebilirsiniz 

Saçınıza kolajen takviyesi yapmak, saçınıza esneklik kazandıracak ve parlaklık verecektir. 

Kolajenin Saça Faydaları Nedir? 

Saçlarınızın eskisi kadar canlı, parlak ve gür olmadığını düşünüyorsanız saçınız için kolajen takviyesi yapmak saç renginden parlaklığına kadar fayda sağlar. Saçınıza pigment veren saç folikülü salımına yardımcı olan kolajen, gri renkteki saçlarınızı koyulaştırabilir ve daha güçlü gösterir. 

Kolajenin Saçta Kullanım Nedenleri

  1. Saç dökülmesi için kolajen,
  2. Kuru ve kırılmış saçlar için kolajen,

Saç Dökülmesi İçin Kolajen 

Saç dökülmesi için kolajen takviyesi ile saçlarınızı gürleştirebilirsiniz. Saçınız için kolajen kullanımı, vücudumuzda saçımız yapılan protein sentezine katkıda bulunur. 

Kuru ve Kırılmış Saçlar İçin Kolajen 

Kuru ve kırılmış saçlar için kolajen kullanımı ise saçlarınızdaki nem dengesini sağlayacak ve besleyecektir. 

Tavsiye İçerik: Seyrek Saç Nasıl Gürleşir?

Tavsiye İçerik: Saçtaki Kepek Nasıl Yok Edilir?

Tavsiye İçerik: Badem Yağının Saça Faydaları

Sıkça Sorulan Sorular

Kolajen Ne Kadar Sürede Etki Eder? 

Saçınız için kolajen veya cildiniz için kolajen kullanmak istiyor fakat ne kadar süre kullanacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Saç ve cilt yapınıza, yaşınıza bağlı olarak kolajenin etki süresi değişecektir. Bununla birlikte, kolajenden etki görmeniz için en az 3 ay kullanmanız gerekir. 

Kolajen Terapisi Ne Kadar Sürer? 

Kolajen terapisi, ameliyatsız yüz gerdirme operasyonudur. Amaç, yaşlandıkça kırışan ve buruşan cildin elastikiyetini kolajen desteği ile geri getirmektir. Kolajen terapisi yaptırdıktan sonraki ilk 1 ayda etkisi görülür ve 1 yıl devam eder. Ardından 6 ayda bir kolajen terapisi ile sürece destek sağlayabilirsiniz. 

Saç için kolajen nedir? ne işe yarar ve neden kullanılır ile ilgili bilgi alabildiğinizi düşünüyorsanız yazımızı beğenmeyi ve kolajenin kullanımı ile ilgili merak ettiklerinizi sormayı unutmayın. 

2 Replies to “Saç İçin Kolajen Ne İşe Yarar?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir