Aydınlık ve parlak bir cilt, son zamanlarda en büyük modalardan biri. Parlak cilt, ışıltısı ile dikkatleri üstünüze çekmenizi sağlar. Parlak cilt, ne kadar ulaşılması zor bir kavrammış gibi duyulsa da doğru cilt bakım ürünleri ile gayet kolay.

Günlük hayatınıza entegre edebileceğiniz bazı cilt bakım alışkanlıkları ile farkında bile olmadan parlak, ışıltılı cilde ulaşabilirsiniz. Bunun için yediğiniz, içtiğiniz ve suratınıza sürdüğünüz her ürünün önemli olduğunu unutmamak gerek

Cildinizin ışıltısını arttırmak için ne yapmalısınız bilmiyorsanız tavsiyelerimizi öğrenmek için okumaya devam edin. 

Parlak Cilde Sahip Olmak İçin Ne Yapılmalı? Cildin Parlaması İçin Ne Yapılmalı?

Cildimin Parlaması İçin Ne Yapmalıyım?

  1. Günde iki kere cildinizi temizleyin.
  2. Doğru demlendiriciyi kullanın.
  3. Bol bol su için.

Günde İki Kere Cildinizi Temizleyin

Sabah akşam, yani günde iki kere cilt temizlemek hem ölü deriden arındırmak hem de cildinize parlaklık vermesi açısından epey önemli. Cildimiz günlük hayatta yağ ve kalıntı toplar. Düzenli olarak bu yağ ve kalıntının su ile yok edilmemesi halinde cilt gözeneklerinde birikme ve sivilce gibi problemlerle karşılaşılabilinir. 

Makyaj yapan biriyseniz, makyajınızı sidikten sonra cildinizi yıkamanız ciltte makyaj kalıntılarının birikmemesi adına önem arz eder. Gece yatmadan önce ve sabah kalktıktan sonra cildinizi su ve belki yüz temizleyici bir sabun ile yıkadıktan sonra makyajınızı yapabilir veya günlük yüz kreminizi sürebilirsiniz. 

Doğru Nemlendiriciyi Kullanın

Yüzünüzü yıkadıktan sonra cilt tipinize göre bir nemlendirici kullanarak cilt sağlığınıza katkıda bulunun. Cildinizin kuruluğunu almak ve dış etkenlere karşı koruyucu bir tabaka oluşturmak adına günlük bir nemlendirici edinin

Cildiniz yağlıysa nemlendirici kullanmaktan kaçınmak doğru değil. Cildinizin yağını dengeleyecek bir nemlendirici kullanmanız cildinize yarar sağlayacak ve parlatacaktır. 

Bol Bol Su İçin

Cildin nemsiz kalması matlaşmasına ve kuru gözükmesine yol açar. Beden sağlığınız ve cilt parlaklığı adına bol su içtiğinizde farkı anlayacaksınız. Su içmek vücuttaki birçok düzensizliği dengeler, size enerji verir ve ciltteki toksinleri atmak için en doğal yoldur. 

Detoks Suyu ile Cilt Parlaklığı 

Detoks suları, cilt güzelliği için yararı ile birlikte genel sağlığımız için ara ara tüketilmesi gereken karışımlardır. Haftada 1 veya ayda birkaç kere detoks suyu içerek vücudunuzdaki toksinlerin temizlenmesine yardımcı olabilir, vücudunuzun ihtiyacı olan mineral ve vitaminleri bu şekilde alabilirsiniz. 

Cilt parlaklığı ve sağlığı için vereceğimiz detoks suyu tarifleri sırasıyla:

  1. Pancar, Kavun ve Portakal Detoksu
  2. Aloe Vera ve Yaban Mersini Detoksu
  3. Havuç ve Salatalık Detoksu
  4. Yeşil Sebze Meyve Detoksu

Pancar, Kavun ve Portakal Detoksu

A ve E ve C vitamini bakımından zengin olan Pancar, Kavun, Portakal karışımı cildinizie parlaklık verir ve antioksidan görevi görür

Yapmanız gereken 1 pancar, yarım kavun, 1 salatalık ve 3 portakal almak. Portakalların suyunu sıkın ve diğer malzemeleri soyun. hepsini miksere atıp karıştırın. Afiyet olsun!

Aloe Vera ve Yaban Mersini Detoksu

Cilt bakımından bahsederken aloe vera’yı anmasak olmazdı. Kozmetik ve sağlık alanının vazgeçilmez ürünü olan aloe vera, ciltteki hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur ve lekelenmenin önüne geçer. 

Elinizde olması gereken malzemeler: 2 limon, yarım bardak aloe vera, 1 bardak yaban mersini. Malzemeleri karıştırın. Kıvamı fazla yoğun gelirse biraz su ekleyebilirsiniz. Homojen bir kıvam alınca sakın süzmeyin ve bu şekilde günde bir kere tüketin. 

Havuç ve Salatalık Detoksu

Bu karışım için ihtiyacınız olan 3 havuç, 1 salatalık ve yarım limon. Limonu diğer malzemelerin üstüne sıktıktan sonra hepsini karıştırın. Bu lezzetli içeceği haftada üç kere tüketebilirsiniz. Havuç ve salatalık detoksu sayesinde cildiniz gerginleşecek ve pürüzsüz, parlak bir cilde sahip olacaksınız. 

Yeşil Sebze Meyve Detoksu

Yeşil sebzeler, karaciğer sağlığı için en etkili doğal yöntemlerden biridir. Bununla birlikte cilt sağlığı için hazırlayacağınız yeşil sebze karışımı antioksidan özelliği görür. 

Yapmanız gereken 1 demet maydanoz, 4 havuç, azıcık yeşillik, yarım elmayı gerek gördüğünüz kadar suyla karıştırmak. Bu yeşil karışımı haftada 3 kere kullanabilirsiniz. Dolapta bekletecekseniz içmeden önce çalkalamayı unutmayın. 

Cilt Parlaklığı İçin Maske Tarifi

Cilt parlaklığı için kimyasal maddeler kullanmadan doğal şekilde cildimize parlaklık katabiliriz. Cilt parlaklığı için maske yapmak, cildimizdeki gözenekleri açar ve gerekli vitaminle minarelleri sağlar. Size vereceğimiz 4 farklı cilt maskesi tarifiyle doğal şekilde cildinize bakım yapabilirsiniz. Bu tarifler sırasıyla: 

  1. Yulaf, Süt, Bal ve Su Maskesi
  2. Hindistan Cevizi Yağı ve Bal Maskesi
  3. Zerdeçal, Bal ve Süt Maskesi
  4. Avokado, Süt ve Bal Maskesi

Yulaf, Süt, Bal ve Su Maskesi

Yarım bardak yulaf, süt ve suyu bir tencereye alın. Üzerine bir çay kaşığı bal dökün ve karışımı kaynatın. Kaynayan karışımı soğuduktan sonra cildinize sürün ve birkaç dakika bekleyin, ardından durulayın. Bu maske sayesinde cildiniz toksinlerden arınacak ve parlaklık kazanacak

Hindistan Cevizi Yağı ve Bal Maskesi

Ciltteki kontrolsüz bakteri üretimini durdurmak için hindistan cevizi yağı etken rol oynarken cilde ışıltı ve nem veren ise bal olacaktır. İkisini karıştırıp cildinize sürüp bekledikten sonra durulayın. Haftada 1 kere bu maskeyi uygulayabilirsiniz. 

Zerdeçal, Bal ve Süt Maskesi

Zerdeçal, Bal ve Süt Maskesi özellikle kuru ve egzamalı cildiniz varsa tam size göre bir maske. Bütün malzemelerden 1 çay kaşığı kadar ekleyip bir karışım yapın ve cildinize sürün. Cildinizde kuruyan maskeyi birkaç dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. 

Avokado, Süt ve Bal Maskesi

Yarım Avokado ve muz ile 1 çay kaşığı balı karıştırıp suratınıza sürün. Bu maske özellikle ciltteki kırışıklıklara iyi gelecektir.

Tavsiye İçerik: Kızarmadan Bronzlaşmak İçin Ne Yapmalıyım?

Sıkça Sorulan Sorular: 
Gül Suyu Cildi Beyazlatır mı?

Gül suyu cildi beyazlatan bir ürün değildir. Fakat cildinizde kızarıklık vb durumlarda bu problemleri giderdiği için cildi beyazlatır denebilir. Gül suyunu yüzünüzü yıkadıktan sonra tonik olarak kullanabilirsiniz. 

Yüze Ne Parlaklık Verir?

Kullandığınız kremin ya da yüz temizleyicinin içindeki glikolik asit, cilde parlaklık verir. İçinde glikolik asit olan ürünleri tercih etmeniz cilt bakımı ve parlaklığı adına daha iyi olacaktır. 

Cildimin parlaması için ne yapmalıyım? başlıklı yazımızı beğendiyseniz ve cilt parlaklığı ile ilgili bilgilendiğinizi düşünüyorsanız yorum yapmayı unutmayın. Cilt bakımı ile ilgili yazılarımızı beğeniyorsanız diğer yazılarımıza da göz atmayı ihmal etmeyin. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir