Çoğunlukla ergenlikte ortaya çıkan sivilcelere bi şekilde çare bulsak da bu sefer yanlış tedavi sonucu sivilce lekeleri ile baş etmek durumunda kalıyoruz. Medikal yollarla lekelerden kurtulmanız mümkün olsa da masraflı olabilir. Sivilce lekelerine evde çözüm arayanlar için doğal yollarla da sivilce lekelerine çözüm bulabileceklerini söyleyelim. 

Sivilce Lekeleri İçin Evde Çözüm Evde Doğal Yollarla Sivilce Lekelerine Çözümler

Sivilce Lekesi Nedir?

Sivilce lekesi, sivilce sonrası oluşan lekelerdir. Gözeneklerin yağ ile dolması sonucu ciltte yarattığı genişletme sivilce lekesine sebep olur. Sivilce lekeleri farklı boyutlarda olabilir. Sivilce lekeleri medikal yollarla, yani: iğneli lazer, kimyasal peeling ve radyofrekans operasyonları ile kısa vadede sivilce lekelerinden kurtulabilirsiniz. Bununla birlikte doğal yöntemler de mevcut. Doğal yollarla sivilce lekelerini gidermek için okumaya devam edin. 

Sivilce Lekelerine Evde Tedavi Yöntemleri

Sivilce lekelerinden kurtulmak istiyorsanız evde uygulayabileceğiniz birçok tedavi yöntemi mevcut.  Bu doğal ürünler ve karışımlara rahatça ulaşabilir ve düzenli maske yaparak cildinizdeki sivilce lekelerinden kurtulurken cilt bakımı da yapabilirsiniz. Sivilce lekelerinden kurtulduktan sonra düzenli olarak da cilt bakımı yapmayı ihmal etmemeniz gerektiğini hatırlatırız. 

Sivilce Lekelerinden Kurtulmak:

  • Gül Suyu Maskesi
  • Limon ve Bal Maskesi
  • Bal ve Elma Maskesi
  • Aloe Vera
  • Gül Suyu Maskesi

Gül Suyu Maskesi

100 ml gül suyu, iki kaşık bal ve şeker, e vitaminini karıştırın. Ardından bir pamuk yardımıyla cildinize sürün. Gül suyu maskesini 5 dakika cildinizde beklettikten sonra ılık suyla cildinizi yıkayın.

Limon ve Bal Maskesi

Limon ve bal maskesi için ihtiyacınız olan şeyler 1 yemek kaşığı limon ve 2 yemek kaşığı bal olacak. Limon ve balı karıştırdıktan sonra 4 dakika kaynatın. Cildinize sürebileceğiniz bir ısıya ulaştıktan sonra cildinize sürün ve 15 dakika bekleyin. Limon sayesinde cildiniz gerginleşecek. Haftada bir uygulayabileceğiniz limon ve bal maskesi sayesinde sivilce lekeleriniz yok olacak. 

Bal ve Elma Maskesi

Cildinize gerekli vitaminleri sağlayacak ve sivilce lekelerini yok edecek bal ve elma maskesini yapmak oldukça basit. Bir adet elmayı soyduktan sonra üstüne birkaç yemek kaşığı bal sürdükten sonra cildimize masaj yaparak uygulayacağız. 15 dk bekledikten sonra cildi ılık suyla yıkayarak yumuşak bir cilt elde edebilirsiniz. Uzun vadede bal ve elma maskesi ile sivilce lekelerinizden kurtulmuş olacaksınız. 

Aloe Vera

Cilt bakımında bir numaralı ürün olan aloe vera sayesinde cildinizdeki lekelerden kurtulabilir ve doğal olarak yüz bakımı da yapabilirsiniz. Cildinizdeki lekeli bölgelere aloe vera sürerek uzun vadede sivilce lekelerinden kurtulabilirsiniz. Eğer maske yapmak istiyorsanız biraz aloe vera üstüne bir iki damla limon sıkıp karışımı cildinize uygulayabilirsiniz. 10 dk bekledikten sonra cildinizi ılık suyla yıkadıktan sonra düzenli olarak bu maskeyi yapıp sivilce lekelerinizi yok edebilirsiniz. 

Sivilce İzleri Kendiliğinden Nasıl Geçer? 

Sivilce izlerinizi geçirmek istiyorsanız ve günlük bakım rutinlerine vakit ayıramadığınızı düşünüyorsanız günlük hayatınızda değiştirebileceğiniz veya rutininize ekleyebileceğiniz birkaç yöntem de mevcut. 

  1. Güneş Kremi 
  2. Cilt Bakım Rutini
  3. Cildinize Dokunmayın

Güneş Kremi

Sivilce izlerinin geçmesi ve başka cilt problemlerinin de oluşmaması adına güneşten ne kadar uzak durursanız kârdır. Gün içinde dışarı çıkmadan 20 dk  önce güneş kremi sürmeniz uzun vadede cilt problemlerinizin önüne geçme konusunda yardımcı olacaktır. Güneş kremi, var olan cilt problemlerini çözmeyecektir fakat olası akne izlerinin ve güneş lekelerinin önüne geçecektir. Ayrıca var olan akne izlerinin geçmesi için, cildinize güneş kremi sürmeden dışarı çıkmak doğru olmayacaktır. 

Cilt Bakım Rutini

Akneye eğilimli bir cildiniz varsa ve sivilce lekelerinden şikayetçiyseniz, kendinize uygun bir cilt bakım rutini oluşturmak cildinize iyi gelecektir. Cilt bakım rutini için aşırılara kaçmanıza gerek yok. Bir adet cilt yıkama sabunu ve ardından kullanacağınız tonik ile cildinizi ölü derilerden temizleyecek, uzun vadede lekesiz yani sağlıklı bir cilde kavuşacaksınız. 

Cildinize Dokunmayın

Cildinizdeki sivilceleri sıkmak, patlatmak sonucunda sivilce izi kalabilir. Bunun için cildinizdeki sivilcelerin kendiliğinden geçmesini bekleyin. Sivilceniz iyileşirken oluşturduğu kabuğu almak da aynı şekilde iz bırakmasına yol açacaktır. Sivilce üstünde oluşan kabuk, iyileşme sürecinde sivilceyi mikroplardan koruyan bir katmandır. Sivilce izleri ve sivilcelerle oynamadan beklemek, yani mümkün olduğunca cildinize dokunmamak önemli.

Tavsiye İçerik: Aloe Vera Jelinin Cilde Faydaları

Tavsiye İçerik: Cildimin Parlaması İçin Ne Yapmalıyım?

Sıkça Sorulan Sorular
Yetişkinlerde Sivilce Neden Çıkar? 

Yetişkinlikte ortaya çıkan sivilce probleminin birçok sebebi olabilir. Hormonel değişiklikler, hijyen eksikliği ve dengesiz beslenme gibi durumlarda sivilce çıkabilir. Bununla birlikte kullanılan bazı ilaçlar sonucu da yetişkinlerde akne sorunu ortaya çıkabilir. 

Kör Sivilce Nasıl Geçer?

Kör sivilce, ucu gözükmeyen sivilcedir. Kör sivilcede iltihap derinin altındadır ve ucu yoktur. Genellikle boğum şeklinde büyük bir katman gibidir ve kişiye ağrı, kaşıntı verebilir. Fakat yok etmek elbette mümkün. Kör sivilceyi rahatlatmak ve yok etmek için elma sirkesi kullanılabilir. Bununla beraber bir pamuk veya sargı bezi yardımıyla bölgeye sıcak tampon yapılması rahatlatacaktır. 

Kistik Sivilce Nasıl Geçer?

Kistik sivilce, cildin çok derinlerinde oluşan ve normal sivilceye göre çok daha hassas, büyük ve kırmızı gözüken sivilcelerdir. Kistik sivilce çoğunlukla hormonel dengesizlikler sonucu oluşur. Kistik sivilceler için uzun vadede doğru beslenmek en önemlisidir. Bunun dışında hormonel dengesizlik ile oluşan sivilceler için mutlaka dermatoloğa başvurulmalı. 

“Sivilce lekeleri nasıl geçer?” konulu yazımızı beğendiyseniz diğer yazılarımıza da göz atmayı unutmayın. Sivilce izleri ve akne problemleri ile ilgili merak ettikleriniz için yorumlar kısmından yazmayı ihmal etmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir