Gözleri büyüten ve güzellik katan göz kalemi, saatler sonra akabiliyor. Akmış göz kalemi estetik olarak güzel durmayabilir. Kullandığınız göz kaleminin markası ve dolayısıyla kalitesiyle bağlı olarak göz kalemi çabucak akabilir. Akan göz kalemi yüzünden yanınızda pamuk vb malzemeler taşımak, saat başı göz altlarını temizlemek uzun vadede sıkıcı olabilir. 

Göz kaleminin akmaması için alabileceğiniz çeşitli önlemler mevcut. Makyaj yaptıktan sonra pudra ve sabitleyici sprey kullanmak, makyaj bazınızı doğru seçmek, temiz cildin üstüne makyaj yapmak; makyaj yapmaya başlamadan önce dikkat edilmesi gereken faktörlerdir. 

Göz Kaleminin Akmaması İçin Ne Yapmak Lazım? Göz Kaleminin Akmaması İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Göz Kaleminizin Akmaması İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

  1. Cilt Temizliği
  2. Koruyucu Krem Tercihi
  3. Makyaj Bazı Tercihi
  4. Kapatıcı Tercihi 
  5. Göz Kapağı İçin Far Bazı Önemi
  6. Sabitleyici Sprey Kullanmak 
  7. Suya dayanıklı Ürün Kullanmak 

Cilt Temizliği

Cilt temizliği, sivilcesiz ve yağsız bir cilt için önemli bir adım. Cildinizi temizlemeden makyaj yaparak cilt sağlığınıza zarar verebilmekle birlikte gün içinde yağlı, parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.

Cilt temizliği için yüzünüzü günlük yüz sabununuz ile yıkadıktan sonra temiz cildinize tonik sürebilirsiniz. Ardından güneş kreminizi de yeterli miktarda yüzünüze sürdükten sonra makyaj öncesi hazırlığınızı tamamlamış olacaksınız.  

Koruyucu Krem Tercihi

Göz çevrenize süreceğiniz kapatıcı, göz kaleminizi daha güzel göstereceği için cilt makyajı önemlidir. Cilt makyajına başlamadan önce yapmanız gereken cilt temizliğinden bahsetmiştik. 

Temiz cildin üstüne koruyucu krem sürüp cildinizi nemlendirmeniz gerektiğini de unutmayın. Bunun için kullandığınız koruyucu kremin yağlı olmaması, göz ve yüz makyajınızın akmaması için çok önemlidir. Çünkü yağlı bir koruyucu krem üstüne süreceğiniz fondoten akacaktır. Tercih etmeniz gereken koruyucu kremlerin yoğun olmamasına ve su bazlı olmasına özen gösterin. 

Makyaj Bazı Tercihi

Fondoteninizi sürdükten sonra neden pütür pütür olduğunu ve portakal kabuğu görünümünde olduğunu düşündüyseniz bunun sebebi yanlış makyaj bazı tercihi veya hiç makyaj bazı kullanmıyor olmanız. 

Son zamanlarda epey popülerleşen, hatta makyaj malzemeleri içinde vazgeçilmez hale gelen makyaj bazı, fondotenin ciltteki görüntüsünü anında pürüssüzleştirir ve daha derli toplu durmasını sağlayarak makyajın akmasına mani olur. 

Cildiniz için doğru makyaj bazını seçmek için cilt yapınız ve kapatmak istediğiniz bölgenin renklerine göre makyaj bazı seçmelisiniz.

Kapatıcı Tercihi

Kapatıcı Tercihinde zorlanıyorsanız nasıl bir makyaj yapmak istediğinizi düşünün. Yüzünüze sadece renk mi vermek istiyorsunuz? Göz altı morluklarını mı kapatmak istiyorsunuz? Bunun yanısıra kullanacağınız kapatıcının yoğunluğu ve kalitesi de kusursuz bir makyaj için önemlidir. 

Göz kaleminizin göz içleri ve göz kapağınızdan akmaması için sadece göz makyajına özel bir kapatıcı alabilirsiniz. Göz kapağınıza sadece renk eşitlemek için kapatıcı sürüyorsanız, yoğun bir kapatıcı kullanmanıza gerek yok, fakat göz kapağında kapatıcı birikmemesi için doğru bir far bazı kullanmak da önemli.

Göz Kapağı İçin Far Bazı Önemi

Göz kapağınıza far sürecekseniz veya göz kalemini göz kapağınız için kullanacaksanız, makyajınızın akmaması için kapatıcınızı göz kapağınıza sürebilir veya far bazı ile göz makyajınızın akmasını engelleyebilirsiniz. 

Far bazı sürdükten ve makyajınızı tamamladıktan sonra üstünden pudra ile geçmeyi de ihmal etmeyin tabi.

Sabitleyici Sprey Kullanmak

Sabitleyici sprey, makyajınızın uzun vadede daha az bozulmasını sağlamak ve cilde parlaklık kazandırmak için tamamlayıcı bir üründür. Bunun için dilediğiniz bir sabitleyici spreyi makyajınızın ardından sıkabilirsiniz. 

Cildinizdeki kapatıcı ve fondöteni daha güzel gösterecek ürün sabitleyici sprey olacaktır. 

Suya Dayanıklı Ürün Kullanmak

Suya dayanıklı ürün kullanmak, özellikle yazın bunaltıcı ve terleten havalara karşı makyajınızın akmaması için epey önemlidir. 

Tam aksine, yağmurlu havalar yüzünden suratınızdan akan rimel ve göz kalemi görüntüsünü önlemek için suya dayanıklı ürün satın almak makyajınızın normalden uzun süre bozulmadan durmasını sağlayacaktır. 

Tavsiye İçerik: Kozmetik Ürün Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tavsiye İçerik: Kaş Uzatmak İçin En Etkili Yöntem

Sıkça Sorulan Sorular
Gözü Büyük Göstermek İçin Kalem Nasıl Çekilir?

Gözlerinizi büyük göstermek istiyorsanız göz kaleminizi göz pınarına sürmeyin. Göz pınarından göz dışına kadar kalem çekmek gözlerinizi düşük gösterir. Büyük ve çekik gözler için göz kaleminizi göz ortasından dışa doğru sürün. 

Göz Kalemi Ne İle Temizlenir?

Göz kalemini yağlı bir göz temizleyici ile çıkarabilirsiniz. Göz makyajı temizleyiciniz yoksa badem sütü veya vazelinle de kolayca göz kaleminizi silebilirsiniz. Göz makyajınızı silerken kirpiklerinize bakım da yapmak istiyorsanız makyaj silme pamuğunuza birkaç damla zeytinyağı damlatabilirsiniz. 

Göz Kalemi Nereye Sürülür?

Göz kaleminizi göz kapağına, kirpik diplerine uygulayabilirsiniz. Gözlerinizin içine sürdüğünüz göz kalemi gözlerinizi düşük gösterebilir. Göz Kapağına hafifçe uyguladığınız göz kalemini ise dağıtıp far olarak kullanabilirsiniz. 

Göz kaleminin akmaması için yapabilecekleriniz, göz kaleminin kullanım alanları hakkındaki yazımızı beğendiyseniz başka yazılarımıza da göz atmayı unutmayın. Göz kaleminin akmaması ve göz kaleminin uygulanışı ile ilgili aklınıza takılanlar hakkında yorum yapmayı ihmal etmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir