Son on yıldır moda olan ve hala revaçta olan kalın kaş  modası için “kaşlarımı nasıl uzatırım?” sorusunun cevabı için sizlere kaş uzatmak için en etkili yöntemleri sunduk, daha fazla bilgi için okumaya devam ediniz.

Kaşlarımı Nasıl Uzatabilirim? Kaş Uzatmak İçin En Etkili Yöntemler

Kaşlarınız kendiliğinden kalın olmak zorunda değil. Kaşlarınızı doğal yollarla uzatabilir veya kaş kontürü, kaş laminasyonu gibi tekniklerle kaşlarınızı uzatabilirsiniz. Bununla birlikte kaşlarınıza doğru bir kaş serumu, nemlendirici bulmanız gerek. 

Genetik faktörler yüzünden ince kaşlarınız olabilir. Fakat kaşlarınızı kalınlaştırmak imkansız değil. Size vereceğimiz tavsiyelerle gür, uzun ve yoğun kaşlara sahip olmak ve kaşlarınızı uzatmak istiyorsanız okumaya devam edin 

Kaş uzatmak için doğal yollara başvurabilirsiniz. 

Kaş Kalınlaştırma ve Gürleştirmede Teknikleri

  1. Sarımsak
  2. Yumurta sarısı
  3. Vazelin
  4. Zeytinyağı
  5. Hindistan cevizi yağı
  6. Badem sütü

Sarımsak ile kaş gürleştirme

kaş gürleştirme için eskiden beri bilinen en yaygın tedavi yöntemlerinden biri. Sarımsak, özellikle seyrek kaşlara sahipseniz veya kaş küsmeniz varsa, bölgeye sürmeniz halinde kaşlarınızı gürleştirecek ve uzatacaktır. 

Yumurta Sarısı ile kaş gürleştirme

Yumurta Sarısı da uzun vadede kaşlarınızı gürleştirmenizde yardımcı olacaktır. 2-3 hafta düzenli kullanım sonrası kaşlarınızın uzadığını görebilirsiniz

Vazelin ile kaş gürleştirme

Vazelin, günlük kullanımda kolaylık sağlayan ve her yere taşıyabileceğiniz bir ürün olmasıyla kaş gürleştirmek için iyi bir seçenektir. Kıl köklerini besleyen vazelini yatmadan önce sürebilirsiniz.

Kaşlarınızı uzatmak için zeytinyağı sürmek, içindeki A ve E vitaminleri ile kıl köklerinizi besleyecek ve kaşlarınızı uzatabileceksiniz. Etki görmek için her akşam zeytinyağı ile kaşlarınıza masaj yapabilirisiniz. 

Hindistan Cevizi Yağı ile Kaş Gürleştirme

Kaşın ihtiyacı olan proteini hindistan cevizi yağı ile karşılayabilirsiniz. Kıl köklerini güçlendirmek ve kaşlarınızı uzatmak için gün içinde veya geceleri hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz.

Badem Yağı İle Kaş Gürleştirme

Kaşlarınızı gürleştirmek ve seyrekleşen bölgelerde kaş uzatmak için badem sütü kullanabilirsiniz. Badem sütünün içindeki E vitamini ve potasyum sayesinde kıl kökleriniz güçlenecek ve kaşlarınız gürleşecektir. Badem sütünü gece yatmadan önce kulak çubuğu veya parmaklarınız ile kaşlarınıza sürebilirsiniz 

Kaş Gürleştiren Yağlar Nedir?

Kaşlarınızın gürleşmesi için evde bakım yapma imkanı sunan bazı tedavi yöntemleri vardır. Bunlardan biri de birçok derde deva yağ bakımıdır. Yağ ile kaşlarınıza bakım yaparak hem seyrek bölgelerinizde kaşlarınızı gürleştirebilir hem de var olan kaşlarınızı şekil vermek için uzatabilirsiniz. 

Kaş gürleştirmek için kullanabileceğiniz besleyici yağlardan biri Jajoba yağıdır. Saç ve kaş uzatmak için birebir olan jajoba yağı güzellik sektörünün vazgeçilmez ürünüdür. İçindeki E vitamini ve yağ asitleri ile kıl köklerini besler ve kaşlarınızın hızla uzamasını sağlar. 

Kaş uzatmak ve gürleştirmek için ikinci önerimiz Hint yağı olacak. Hint yağı içindeki E vitamini, omega 6, trigliserid yağ asidi ve çeşitli mineraller ile kıl köklerini güçlendirir ve kaş gürleştirmek için tercih edilen bir üründür. Hint yağını aktarlar ve eczanelerde bulabilirsiniz.

Tavsiye İçerik: Kaşlarda Dökülme Neden Olur?

Sıkça Sorulan Sorular
Kaş Dökülme Nedenleri Nedir? 

Kaş dökülmesi veya kaş küsmesi, estetik gözükmemesi ile birlikte sizi rahatsız edebilir. Asıl işlevi ter, su ve kepek gibi kafa derisinden düşen kalıntıları önlemek olan kaş, görüntüsüyle yüz güzelliğimizde de rol oynar. Kaşlarınız gür olmasına rağmen belli bölgelerinde seyrekleşme yaşıyor olabilirsiniz.

Bunun sebepleri cımbızla sert şekilde kaş almak, hormonel sebepler, stres, hamilelik dönemi, bazı ilaçlar, beslenme eksiklikleri veya kaşlarınızı sürekli ovuşturmak gibi faktörler olabilir. Kaşlarınızı uzatmak ve gürleştirmek için ev tedavileri uygulayabilir veya kaş ektirebilirsiniz

Küsen Kaşlar Nasıl Geri Gelir?

Kaş küsmesi, yanlış kaş alımı sonucu kılın canlı kısmının çekilmesi ile kaşın küsmesi olarak bilinir. Kaş küsmesi korkulu bir rüyaymış gibi gözükse de bazı tedavi yöntemleri ile yeniden çıkabilir. Gür ve uzun kaşlar, kaş küsmesi sonucu imkansız gibi gelse de birkaç yöntem ile yeniden çıkabilir

Sarımsak ile kaşlarınıza masaj yaparak küsen kaşları yeniden çıkarabilirsiniz. Bir diğer yöntemse badem yağını kaşlara yedirerek kullanmaktır. Unutmayın ki gür ve uzun kaşlar için biraz da sabretmek gerekir.

Bu yazımızda sizlere kaş uzatmak için en etkili yöntemler ile kaş uzatma ve gürleştirme tekniklerinden bahsettik. Sizde bu teknikleri evde ve doğal imkanlarla kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir