Saç kaşıntısı çoğunlukla saçın yağlanması sonucu meydana gelebilse de farklı sebepler yüzünden de olabilir. Saç derisinde kaşınma ile birlikte kızarıklık ve saç dökülmesi gibi sorunlar da eşlik ediyorsa dermatoloğa gitmeniz en iyisi olacaktır.
Saç kaşıntısına sebep olan faktörler mantar, bit, stres, hormonel dalgalanmalar veya mevsim değişikliği olabilir. Bununla birlikte sağlıksız bir diyet, gereğinden az yıkanmak, kafa derisinin terlemesi gibi durumlar sonucunda da saç kaşıntısı olabilir.
Saç kaşıntısı, saçlarınız temizken de devam ediyorsa ve bir türlü geçmiyorsa kendi tedavi yöntemlerinizle bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Evde tedavi yöntemleri ile saç kaşıntısına son vermek için okumaya devam edin.
Saç Kaşıntısına Ne İyi Gelir? | Saç Dipleri ve Köklerinde ki Kaşıntıya Çözüm |
Makale İçeriği
Saç Kaşıntısı Ne İyi Gelir? Evde Çözüm
Saç kaşıntı sorununuzu evde kendi kendinize de çözebilirsiniz.
- Karbonat
- Çay Ağacı Yağı
- Limon Suyu
- Hindistan Cevizi Yağı
- Sirke
- Zeytinyağı
Saç Kaşıntısına Çözüm: Karbonat
Karbonat, içinde yüksek alkali içeren bir madde olduğu için saçtaki ph’ı dengeleyecek ve saç kaşınmasının önüne geçecektir. 1 yemek kaşığı karbonata biraz su ekledikten sonra macun kıvamına getirin. Ardından karbonatlı karışımı saç dibinize uygulayıp 10 dakika bekletin. Sonrasında saçınızı şampuanla yıkayabilirsiniz.
Saç Kaşıntısına Çözüm: Çay Ağacı Yağı
Çay ağacı yağını kullanmak istediğinizde bebe şampuanı kullanmaya dikkat edin. 1 su bardağına 15-20 damla çay ağacı yağı denk düşecek şekilde şampuanınıza ekleyin. Çam ağacı yağı, içindeki anti fungal ve anti inflamatuar özelliklerle saç derinizdeki kaşıntıyı önleyecektir.
Saç Kaşıntısına Çözüm: Limon Suyu
Antiseptik özelliğiyle limon suyu saç kaşıntısına iyi gelecektir. 5 yemek kaşığı suya 1 tatlı kaşığı limon ekleyip saçınızda 5-10 dk bekletebilirsiniz. Dilerseniz limon suyunu saçınıza masaj yaparak da uygulayabilirsiniz
Saç Kaşıntısına Çözüm: Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan cevizi yağı, kokusu ve işleviyle her derde deva bir ürün. Saç bakımı için hindistan cevizi yağı başkı başına harika bir üründür. Aynı şekilde saç derisi kaşıntısı için de problem çözücüdür.
Saç kaşıntısının önüne geçmek için hindistan cevizi yağını ılık olacak kadar ısıtın ve masaj yaparak saç derinize uygulayın. 1 saat kadar kafanızda beklettikten sonra şampuanla yıkayın
Saç Kaşıntısına Çözüm: Elma Sirkesi
Sirkenin mikrop ve bakterileri önlediğini hepimiz biliriz. Elma sirkesi kepeği önlemekle birlikte saç derisindeki kaşıntıya da faydalıdır.
5 yemek kaşığı su ve 1 tatlı kaşığı sirkeyi karıştırdıktan sonra temiz saça elma sirkesi karışımını sürün. 5-10 dakika beklettikten sonra saçınızı durulayın.
Saç Kaşıntısına Çözüm: Zeytinyağı
Kafa derisindeki kabuk ve yaraları rahatlatmak için ılık zeytinyağı iyi bir çözümdür. Zeytinyağı kafa derisine sürülmeden önce biraz ısıtılır, ardından masaj yapılarak saç diplerine yedirilir. Biraz bekledikten sonra saç şampuanla yıkanır.
Tavsiye İçerik: Saçtaki Kepekler Nasıl Yok Edilir?
Tavsiye İçerik: Seyrek Saç Nasıl Gürleşir?
Tavsiye İçerik: Saç İçin Kolajen Ne İşe Yarar?
Tavsiye İçerik: Saç Serumu Nasıl Kullanılır?
Tavsiye İçerik: Vücut Kitle İndeksi Hesaplama
Sıkça Sorulan Sorular:
Saç Kaşıntısına Hangi Sabun İyi Gelir?
Saç kaşıntısını azaltmak ve uzun vadede yok etmek için zeytinyağlı sabunlar kullanmanızı öneririz. Zeytinyağlı sabun, aynı zamanda kepek ve benzeri deri problemlerine de karşı saçınızı korur.
Banyodan Sonra Saç Neden Kaşınır?
Banyodan sonra saç kaşıntısının sebeplerinden ilki duş alırken aşırı sıcak suya maruz kalınmasıdır. Bununla birlikte kireçli su da saçınızı kurutup saç kaşıntısına sebep oluyor olabilir. Banyodan sonra saçınızın kaşınmaması için ılık suyla duş almanızı öneririz.
Saçı Çok Yıkamak Kaşıntı Yapar mı?
Saçı çok yıkamak, saçın yağlanmasını engelleyerek kafadaki saç bariyerini zayıflatır. Bu vesileyle saçlarımız daha kolay kurur ve saç kaşıntısı gibi problemler meydana gelir. Saçınızı çok yıkamaktansa, 2 günde bir yıkamanızı öneririz.
Saç Derisi Kaşıntısı İçin Hangi Doktora Gidilir?
Saç derisi kaşıntınız 1 haftadan fazla sürüyorsa veya tekrarlıyorsa, dermatoloğa (cildiye) gitmelisiniz. Bu şekilde hem daha hızlı sonuç alabilir hem de sağlıklı yoldan probleminizi çözebilirsiniz
Saç kaşıntısı probleminiz için yazımızı okuyup faydalı bulduysanız yorum yapmayı unutmayın. Saç derisi, dibi kaşıntısı ile ilgili merak ettikleriniz için yazmayı ve başka yazılarımıza da göz atmayı ihmal etmeyin.