Koku, insan hafızasında en kalıcı olan duyulardan biridir. Dünyaya geldiğimiz ilk günden itibaren annemizi önce kokusuyla hafızamıza kodlarız. Sevdiğimiz birini andığımızda aklımıza kokusu gelir, kullandığı parfümü biliriz. Bir yerde burnumuza gelen parfüm kokusu bize çok tanıdık gelir. 

Güzellik sektöründe de nasıl koktuğumuz, hangi koku esanslarının tenimize uyduğunu bilmek parfüm kalıcılığı ile birlikte çok önemlidir. Sizinle bağdaşan kokunun ne olduğunu anladıktan sonra parfümün kalitelisini seçmek de önem arz eder. Uçucu parfümler, genelde imitasyondur ve teninizde uzun süre kalmaz. Bununla birlikte bazen sıktığımız parfümün kalıcılığından emin olamayabiliriz. 

Peki parfümün kalıcılığı nasıl artırılır? Parfümün kalıcılığını artırmak için neler yapılmalı? Parfüm nerelere sıkılırsa daha kalıcı olur? Gibi soruların cevapları için okumaya devam edin.

Parfüm Kalıcılığı Nasıl Arttırılır?

  1. Parfümünüzü Duştan Sonra Sıkın
  2. Doğru Duş Jelini Kullanın
  3. Cildinizi Nemlendirin
  4. Parfümü Nabız Alınan Bölgelere Sıkın

Parfümünüzü Duştan Sonra Sıkın

Parfüm kalıcılığını arttırmak ve daha güzel kokmak için temiz ve nemli tene parfüm sıkın. Duş sonrası ciltteki gözenekler açılır ve teniniz parfüm kokusunu hapseder.

Doğru Duş Jelini Kullanın

Farklı koku esanslarına sahip iki ürünü kullanmak kokunuzu değiştirebilir. Bu yüzden doğru duş jeli almaya özen gösterin.  Duş jeli ve parfümün aynı koktuğundan emin olun. Bu şekilde parfümünüzün kalıcılığı artacaktır

Cildinizi Nemlendirin

Nasıl ki makyaj yapmadan önce baz sürüyoruz, parfüm kokumuzun kalıcılığı ve kokusu için de vücudumuzu nemlendirmek çok önemli. Nemli ten sayesinde parfüm kalıcılığını arttırırken vücut kremi sayesinde de yumuşak bir cilde sahip olacaksınız. 

Parfümü Nabız Alınan Bölgelere Sıkın

 Vücudumuzun nabız alınan bölgeleri diğer yerlere kıyasla en sıcak yerlerdir. Bu yüzden parfümünüzü sıkmanız gereken yerler bilek içleri, dirsekler, ayak bilekleri, boyun ve diz arkasıdır.

Hangi Parfüm Daha Kalıcıdır?

Parfüm alırken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri parfüm üstünde yazan Eau de Parfum, Eau de Toilette ve Eau de Cologne yazılarına göre parfüm seçimi yapmaktır. O halde “hangi parfüm daha kalıcı?”, “hangi parfüm daha az kalıcı?”, “hangi parfüm nerde kullanılır?” gibi soruların cevapları için okumaya devam edin. 

Eau de Parfum (EDP): Parfüm kalıcılığı en fazla olan parfümler EDP’dir.. Esans oranı 10% ila 20% arasındadır. Yoğun parfüm kokusu severler için uygun bir tercih olacaktır. Genellikle kış ayı parfümü olarak adlandırılırlar.

Eau de Toilette (EDT): EDP’ye göre parfüm kalıcılığı. Esans oranı 5%-15% arasındadır. EDT parfümler günlük kullanım için idealdir. 

Eau de Cologne (EDC): Parfüm kalıcılığı en az olan parfümdür. Esans oranı 2%-4% arasındadır ve yüksek alkol barındırır. Günlük kullanıma müsait olan EDC’ler kolonya olarak da kullanılabilir. 

Parfümün Orjinalliği Nasıl Anlaşılır?

Parfüm kokunuzu kalıcı hale getirmeden önce seçeceğiniz parfümün kendi kalıcılığı önemlidir. Bunun için satın alacağınız parfümün orjinal olması kalıcılığını direkt arttıracaktır. Parfümünüzün orjinal olduğunu anlamak için birkaç yol var. 

Parfümünüzü satın almadan önce piyasa fiyatına hakim olmak önemli. Değerinin çok altında satılan parfümlerin orjinal olması ihtimali ve dolayısıyla parfüm kalıcılığı düşük. Bununla birlikte, orjinal parfümlerin kutusunda ve şişe üstünde barkod bulunur. Aldığınız bir parfümün kalıcılığından, renginden veya kutusundan şüphe duyuyorsanız mutlaka barkodunu bulmaya çalışın. 

Sahte parfümler, alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Parfümü cildinize sıktıktan sonra mutlaka gözlemleyin. Cildinizde kızarma, kaşıntı gibi reaksiyonlar varsa parfümünüz orjinal olmayabilir. 

Bir diğer yöntem ise parfüm şişenizi çalkalamak. Orjinal parfümler, çalkalandıktan sonra içinde hava kabarcıkları oluşur. Sahte parfümlerde ise hava kabarcıkları anında yok olur. 

Sıkça Sorulan Sorular

Parfüm Kaç Fıs Sıkılır?

Güzel kokmak ve kalıcı bir parfüm kokusu hepimizin parfümünden tek beklentisi olsa da parfüm kokusunun da dengeye  ihtiyacı vardır. Yoğun ve boğucu bir parfüm kokusu ile çevrenize rahatsızlık vermek istemiyorsanız yapmanız gereken vücudunuzun sıcak bölgelerine ( boyun, bilekler, dirsek, diz ve kulak arkası) 1’er fıs parfüm sıkmaktır. 

Ten Rengine Göre Koku Seçimi Nasıl Olmalı?

Birinin parfümünü çok beğendiniz ve koşarak bir mağazadan parfümü buldunuz. Fakat üstünüzde aynı durmadığını fark ettiniz. Peki bu nasıl oluyor? Parfüm her tende aynı kokmaz mı? O halde ten rengine göre koku seçimi nasıl olmalı? diye soruyorsanız sizin için açıklayalım

Eğer beyaz tenliyseniz, çiçeksi ve meyve özlü parfüm kokuları tercih edebilirsiniz. Ciltte lekelenmeleri yaratmamak için güneş altında turunçgil ailesine mensup parfümleri sıkmamanız gerekir. 

Buğday tenliyseniz;  baharatlı, çiçeksi, baharatlı kokuları tercih edebilirsiniz. Parfüm alırken dikkat etmeniz gereken ise gül esanslı kokulardır. Cildinizde ter ile birleşip ekşimsi bir koku yaratabilir. 

Esmer tenlilerin, buğday tenliler gibi yasemin ya da gül kokusunu tercih etmemesini öneririz. Aynı şekilde baharatlı ve şekerli kokulardan da kaçınılmalı. Size önerimiz, turunçgil ailesine mensup kokuları kullanmanızdır. 

Parfüm Nasıl Tasarruflu Kullanılır?

Parfümünüzün hızlıca bitmemesi veya parfümünüzü tasarruflu kullanabilmeniz için dikkat edebileceğiniz birkaç nokta vardır:

Cildinizin sıcak yerlerine bir fıs sıkmak, parfümün kalıcılığı ve yaydığı koku ile yeterli olacaktır

Parfümü gereksiz kullanmamak için arabaya veya odaya sıkmayın. Oda kokularınızı ve cildinize sıktığınız kokuları ayırırsanız parfümünüzü daha tasarruflu kullanabilirsiniz.

Doğru bilinen bir yanlış, parfümü havaya sıkıp altından geçince eşit dağılacağını sanmaktır. Parfümü havaya sıkmak, kokunun kalıcılığını azaltacaktır. Parfümü cildinizin sabit bölgelerine sıkmalısınız

Güzel kokmak amacıyla parfümünüzü fazla sıkmayın. Bu, aksine kötü ve ağır kokmanıza sebep olacak ve uzun vadede parfümünüzü hızlı bitirmiş olacaksınız

Parfümün kalıcılığını arttırmak üzerine olan bu yazımızdan yararlandıysanız beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayın. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir