Vücudun diğer bölümleri gibi olan koltuk altlarının derisi de siyahlaşabilir veya rengi solabilir. Derinin geri kalanından daha koyu olan koltuk altı, insanların rahat hareket etmesini engelleyebilir.

Koltuk altlarının siyahlığı nasıl giderilir? Sorusunun cevabını arıyorsanız ve daha fazlası hakkında bilgi edinmek istiyorsanız okumaya devam edebilirsiniz.

Koltuk Altı Siyahlığının Nedenleri Nelerdir?

Koltuk altı kararması genellikle terleme ya da havasızlıktan kaynaklanır. Bu durum genellikle kadınlar için çok rahatsız edicidir.

 Bunun yanında koltuk altlarının kararmasının birçok nedeni vardır:

  • Deodorantlarda ve ter önleyicilerde bulunan tahriş edici maddeler
  • Tıraştan kaynaklanan tahriş ve aşınma 
  • Seyrek pul pul dökülme nedeniyle ölü deri hücrelerinin birikmesi
  • Dar kıyafetlerin neden olduğu sürtünme
  • Diyabet, obezite ve anormal hormon seviyeleri ile ilişkili bir cilt pigmentasyon bozukluğu
  • Fox-Fordyce hastalığı gibi koyulaşmaya neden olabilen diğer cilt bozuklukları
  • Hiperpigmentasyonu artıran sigara içmek
  • Genetik olarak cilt koyulaşmasına yatkın olma
  • İnsülin seviyesini arttırabilecek ilaçların kullanımı

Koltuk Altı Siyahlığı Engellenebilir Mi?

Koltuk altı siyahlığını engellemek için öncelikle bu siyahlığın neden olduğunu bilmek gerekir. Bunu öğrendikten sonra ona göre bir çözüm yolu bulunabilir.

Deodorantınızı veya terlemeyi önleyicinizi değiştirin. Bazı insanlar deodorant veya ter önleyici kullanmayı tamamen bırakmayı tercih edebilir.

Kabartma tozu veya elma sirkesi gibi doğal bir alternatife geçmeyi düşünün. 

Tıraş olmayı bırakıp bunun yerine ağda veya lazer epilasyon deneyin.

Pul pul dökülmesini sağlayın. Bölgede haftada iki veya üç kez hafif bir vücut ovma veya peeling kullanın. Koltuk altı derisi ince ve narin olduğundan, hassas ciltler için tasarlanmış bir peeling tercih edebilirsiniz. 

Bırakabiliyorsanız sigarayı bırakmayı deneyin.

Koltuk altındaki tahrişi azaltmak için nemlendirici krem kullanıp mümkünse bitkisel ve kokusuz olmasına dikkat edin

Koltuk Altı Kararması İçin Doğal Çözümler

Birçok kişi koltuk altı kararmasını geçirmek için doğal bir yaklaşım seçer. Doğal ilaçların savunucuları, aşağıdakiler de dahil olmak üzere, doğal açma özelliklerine sahip bir dizi ürünün kullanılmasını önermektedir:

  • Patates 
  • Limon
  • Zerdeçal Ve Limon
  • Hindistan Cevizi Yağı
  • Karbonat
  • Şeker
Patates

Bir patatesi rendeleyin, rendelenmiş patatesin suyunu sıkın ve suyunu koltuk altlarınıza uygulayın. 10 dakika sonra koltuk altlarınızı soğuk suyla durulayın.

 Limon

Kalın limon dilimleri kesin ve dilimleri koltuk altlarınıza sürün. 10 dakika sonra koltuk altlarınızı soğuk suyla durulayın, kurulayın ve nemlendirici uygulayın.

Zerdeçal Ve Limon 

Küçük bir kapta, 2 yemek kaşığı taze limon suyu ile zerdeçalı macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Macunu koltuk altlarınıza eşit şekilde uygulayın. 30 dakika sonra macunu yıkayın.

Hindistan Cevizi Yağı

Koltuk altlarınıza birkaç damla hindistan cevizi yağı ile masaj yapın. 15 dakika sonra koltuk altlarınızı ılık su ve yumuşak bir sabunla yıkayın. Bu adımları haftada iki ila üç kez tekrarlayabilirsiniz.

Karbonat
Karbonat ile bir miktar suyu biraz karıştırıp macun kıvamına getirdikten sonra bu bölgeye uygulayabilirsiniz. Bu uygulama düzenli yapıldığında sonuç verecektir.
Şeker

Şeker ile zeytinyağını bir kapta karıştırdıktan sonra ıslak cildinize uygulayabilirsiniz. Şeker peeling etkisi yarattığı için bu bölge ölü derilerinden arınacaktır. Uyguladıktan sonra durulamayı ve düzenli olarak yapmayı unutmamalısınız.

Sıkça Sorulan Sorular:
Jilet Koltuk Altını Karartır Mı?

Koltuk altını sık sık jiletle almak cildin tahriş olmasına neden olacağı için zamanla bu bölgenin siyahlaşmasına yol açabilmektedir. Bu yüzden jilet kullanımından kaçınılmalıdır.

Elma Sirkesi Kararmalara İyi Gelir Mi?

Elma sirkesi hem kötü koku oluşumunu hem de bakteri oluşumunu engellemektedir. Bunun yanında ayrıca kararan koltuk altlarını beyazlatmada da kullanılır. 

Kararan bölgeyi sirkeyle ovup, 10 dakika beklettikten sonra durulayın. 

Kararan Bölge Nasıl Beyazlar?

Özellikle koltuk altını beyazlatmak için kullanılan limon, ölü derilerin ve kararmaların giderilmesine yardımcı olmaktadır. Bu yüzden kararan bölgenize limon suyunu birkaç dakika uygulayıp ardından bölgeyi yıkayabilirsiniz.

Koltuk altı siyahlığı nasıl giderilir? Konulu yazımızı beğendiyseniz yorumlarda belirtmeyi unutmayın. Cilt sorunlarınının tedavileri hakkında daha fazla bilgi almak için sayfamıza göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir