Güneşe maruz kalma ve ölü cilt hücrelerinin birikmesi sonucunda kol dirseklerimizdeki derinin vücudunuzun geri kalanındaki deriden daha koyu olduğu görülebilir. Zamanla bu durum can sıkıcı hale gelmeye başlar.

Can sıkıcı hale gelen dirseklerimizdeki kararmaların nasıl geçebileceğini öğrenmek için kol dirseklerindeki kararma nasıl geçer? Başlıklı yazımızı okumaya devam edip bilgi alabilirsiniz.

Kol Dirsekleri Neden Kararır?

Kararmış dirsekler, kolunuzun geri kalanından daha koyu bir cilt biriktiğinde ortaya çıkar. Buna şunlar neden olabilir:

  • Ölü cilt hücrelerinin birikmesi
  • Güneşe maruz kalma ile artan hiperpigmentasyon
  • Doğum kontrol hapları
  • Yakın tarihli bir hamilelikten melazma (koyu noktalar)
  • Çiller ve yaşlılık lekeleri
  • Egzama ve sedef hastalığı gibi bazı cilt rahatsızlıkları
  • Önceki bir yaralanmadan kaynaklanan iltihaplanma

Kol Dirseklerindeki Kararma Nasıl Geçer?

Kol dirseklerinin kararmasını geçirebilecek bazı yöntemler mevcuttur. Bunları aşağıda sıralayalım.

  • Aloe Vera
  • Karbonat
  • Yulaf Ezmesi Ve Yoğurt
  • Zerdeçal
  • Cilt Bakımı 
  • Dirsekleri Pul Pul Dökün
  • Güneş Kremi

Aloe Vera

Aloe vera cildi aydınlatabilecek içeriğe sahiptir. Aloe vera içeren jel veya losyonları günde iki defa kol dirseklerinize uygulayabilirsiniz.

Karbonat

Karbonat, koyu renkli dirseklerin tedavisine yardımcı olabilecek cilt aydınlatma özelliklerine sahiptir. Bir kaseye bir çay kaşığı su ekleyip ardından biraz karbonat ekledikten sonra iyice karıştırıp doğrudan dirseklerinize uygulayabilirsiniz.

Yulaf Ezmesi Ve Yoğurt

Hem yulaf ezmesi hem de yoğurt, kuru cilde ekstra nem ekleyebilen yatıştırıcı özelliklere sahiptir.

Eşit miktarda yulaf ezmesi ve yoğurdu iyice birbirine karışana kadar karıştırın, ardından dirseklerinize uygulayın. Bir seferde 20 dakikaya kadar bekletin.

Zerdeçal

Zerdeçal tozu macun olarak kullanıldığında çeşitli cilt koşullarına yardımcı olabilir. Tozu suyla karıştırın ve ardından dirseklere uygulayın. 10 dakika kadar beklettikten sonra durulayabilirsiniz.

Cilt Bakımı

Kararmış dirseklerin rengini hafifletmek için genel cilt bakımı rutininize biraz zaman ve çaba harcamak isteyeceksiniz. Temizleme, nemlendirme ve koruma gibi günlük ritüeller, cildinizi sağlıklı tutarken zamanla koyu cilt lekelerinin görünümünü azaltabilir.

Dirsekleri Pul Pul Dökün

Yumuşaklık için dirseklerinizi nemlendirmenin yanı sıra, ölü deri hücrelerinden kurtulmak ve bunların birikmesini önlemek için adımlar atmanız gerekmektedir. Bunu haftada bir veya iki kez peeling yaparak yapabilirsiniz.

Ayrıca peeling yaparken, çok sert ovalamayın bu dirseklerinizin etrafındaki cildi tahriş eder ve algılanan kusurları daha belirgin hale getirebilir.

Güneş Kremi Sürün

Her gün güneş kremi sürmelisiniz. Kollarınız güneşe maruz kalıyorsa 15 dakika öncesinden geniş spektrumlu bir güneş kremi sürmeyi unutmayın. 

Ürünü dirseklerinize uygularken özen gösterin. Kolunuzun bu bölgesinde dirseğinizi bükmekten kaynaklanan doğal bir esneme olduğundan, muhtemelen güneş koruyucunuzu sık sık yeniden uygulamanız gerekecektir.

Güneş kreminin sadece cildinizi korumakla kalmayıp, kullandığınız tüm bakımların etkilerinin korunmasına da yardımcı olduğunu akılda tutmak da önemlidir.

Sıkça Sorulan Sorular:
Dirsek Beyazlatmak İçin Ne Yapmalı?

Dirseklerinizi beyazlatmak için karbonat ve limon suyunu karıştırıp uygulayabilirsiniz. İyi bir sonuç alabilmek için her gün düzenli olarak tekrar etmelisiniz.

Kol Dirsek Kuruluğuna Ne İyi Gelir?

Dirseklerde daha kalın, yoğun formülleri tercih etmek gerekmektedir. Ayrıca cildinize uygun yağlarla da dirseklerinizi nemlendirebilirsiniz. Bunlar dirsek kuruluğunuzun önüne geçmede size yardımcı olacaktır.

Bu yazımızda kol dirseklerindeki kararmaların nasıl geçebileceğini ve neden oluştuğunu sizlere aktardık. Yazımızdan faydalandıysanız yorumlarda belirtmeyi unutmayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir