Pek çok sabun seçeneği mevcutken, cildiniz için hangisinin en iyi olduğunu bilmek zor olabilir.

Dahası, ticari olarak üretilen birçok sabun gerçek sabun değildir. Gıda ve İlaç İdaresi’ne göre, piyasadaki yalnızca birkaç sabun gerçek sabunken, temizleyicilerin çoğu sentetik deterjan ürünlerdir.

Doğal sabunlara artan talep göz önüne alındığında, keçi sütü ve ballı sabun içeriği ve etkileri sayesinde popülaritesini artırdı.

Bu makalede, keçi sütü ve bal sabun ne işe yarar? Adlı sorusunun cevabını yanıtlamış olup bilmeniz gereken her şeyi aktarmış olacağız. Daha fazlası için makalemizi okumaya devam edebilirsiniz.

Keçi Sütü Ve Ballı Sabun Nedir?

Keçi sütü ve ballı sabun tam olarak göründüğü gibidir. Keçi sütünden ve baldan yapılan  bir sabundur.

Keçi sütü hem doymuş hem de doymamış yağlar açısından zengindir, bu da onu sabun üretimi için ideal hale getirir. Doymuş yağlar sabunun köpüğünü veya köpük üretimini artırırken, doymamış yağlar nemlendirici ve besleyici özellikler sağlar.

Ek olarak, sağlıklı, besleyici yağların içeriğini daha da artırmak için keçi sütü ve ballı sabunda zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı gibi diğer bitki bazlı yağlar da kullanılabilir.

Keçi Sütü Ve Bal Sabun Ne İşe Yarar?

Keçi Sütü ve Ballı Sabun, içeriğindeki bal, keçi sütü ve kaliteli yağlar sayesinde düzenli kullanımda ölü deri hücrelerinin atılmasında son derece etkilidir. 

Aynı zamanda bununla kalmayıp etkileri oldukça fazladır. Bu etkilerini aşağıda sıralayalım: 

  • Peeling özelliği sayesinde siyah noktaları giderir ve oluşumunu engeller.
  • Keçi sütü ve balın onarıcı etkisi ciltte hücre yenilenmesini sağlar.
  • Cilde taze bir görünüm verir, ipeksi bir yumuşaklık ve parlaklık sağlar.
  • Saçların güçlenmesini ve nemlenmesini sağlar.
  • İçeriğindeki sütten aldığı güçle cildi ve saçı nemlendirme özelliğine sahip olan bu sabun, saçı kurutmadan nemlendirir ve temizler.
  • Kuru cildi iyileştirebilir.
  • Egzama, sedef hastalığı gibi durumlara iyi gelir.
  • Akne önleyebilir.
  • Cilt tonunu eşitler.
  • Ciltte biriken ölü hücreleri atar ve pürüzsüz bir cilde kavuşturur.

Bol miktarda keçi sütünün yanı sıra zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, hint yağı, kakao yağı, badem yağı, karite yağı gibi en az %70 oranında bitkisel kalitede yağlar içerir. Hayvansal yağlar kullanılmaz. Soğuk üretim yöntemi ile üretilmektedir. Isıtma ve kaynatma işlemi olmadığı için yağların içindeki faydalı etken maddeler kaybolmaz.

Yüz, el, saç ve vücut temizliğinde kullanılabilir. Paraben, SLS, SLES vb. hiçbir sentetik ve koruyucu madde içermez. Ek olarak keçi sütü ve ballı sabun %100 bitkisel olduğundan tüm cilt tipleri için uygundur.

Sıkça Sorulan Sorular:
Keçi Sütü Ve Bal Sabunu Nasıl Kullanılır?

Keçi sütü ve ballı sabunu kullanırken özellikle hassas cilt tipine sahipseniz sabunu köpürtmek için ellerinizi kullanın. Ellerinizin temizliğinden emin olduktan sonra ılık suyla sabunu köpürtüp dairesel hareketlerle hafifçe masaj yaparak yüzünüze uyguladıktan sonra yıkayabilirsiniz. 

Göz ile temas etmesinden kaçınınız. Kullanım öncesi alerji testi yaptırmalısınız.

Keçi Sütü Sabunu Cildi Beyazlatır Mı?

Keçi sütü sabununun düzenli kullanımında cilt rengini biraz da olsa açma durumu vardır. Özellikle de güneş lekelerine iyi gelmektedir. Güneş lekelerinden olan kararmalar bu sabun ile kaybolabilir.

Makalemizde keçi sütü ve bal sabunun ne olduğunu, ne işe yaradığını ve nasıl kullanılması gerektiğini anlattık. Bu makalemizden faydalandıysanız ve beğendiyseniz yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir