Kadınlar için vücut tüylerinden kurtulmaya çalışmak büyük bir zorluk. Ağda, lazer derken üstüne yüzde tüylenme de eklenmesi epey can sıkıcı. Kadınlarda yüzde tüylenme, estetik olarak zorluk yaratabildiği gibi doğru şekilde alınmazsa yayılabilir.

Vücudumuza nazaran hassas olan cilt, ağdaya reaksiyon gösterebilir. Bununla birlikte yüzdeki kılların kökünü güçlendirip daha çok tüylendirebilir. Lazer ise hem pahalı hem de yüzdeki ince tüyleri göremediği için zorluk yaratabilir. Yüz tüylerinden kurtulmak istiyor ve doğal yöntemler arıyorsanız okumaya devam ederek öğrenebilirsiniz.

Kadınlarda Yüzde Tüylenme Nasıl Giderilir? Yüzde Tüylenme Doğal Yöntemler

Evde Doğal Tedavilerle Yüzde Tüylenmeyi Önlemek:

Ev yapımı tedavilerle yüzde tüylenmeyi önlemek için yapabileceğiniz karışımlar sırasıyla:

  1. Nane Çayı
  2. Limon Suyu ve Bal
  3. Zerdeçal ve Kepekli Un
  4. Zerdeçal ve Gül suyu

Yüzde Tüylenmeye Doğal Çözüm: Nane Çayı

Aşırı tüylenmenin önüne geçmek için ilk yöntem nane çayı kullanmak olacaktır. Aşırı tüylenmeyi yaratan hormon androjendir. Hormon seviyesinin düzenlenmesi için her hafta nane çayı içmek erkek tipi tüylenme sorununu azaltacaktır.

1 bardak suya 1 tatlı kaşığı nane ekleyip demleyin. Her gün 2 bardak nane çayını en az 2 hafta boyunca içerek yüzdeki tüylenmeyi azaltabilirsiniz.

Yüzde Tüylenmeye Doğal Çözüm: Limon Suyu ve Bal:

Limon suyu ve bal maskesi ile tüylerinizin rengini açabilir ve azaltabilirsiniz. 1 çorba kaşığı kadar limon suyu ile 3 çorba kaşığı balı karıştırıp tüylerin üstüne masaj yaparak uygulayın. 20 dakika sonra ılık su ile yıkayın. Bu işlemi 1 ay boyunca haftada 2 kere uygulayarak sonuç görebilirsiniz

Yüzde Tüylenmeye Doğal Çözüm: Zerdeçal ve Kepekli Un:

1 yemek kaşığı zerdeçal ve kepekli unu karıştırın.Üstüne azıcık susam yağı ekleyin. Hamurumsu kıvamı cildinize sürüp yarım saat bekletin. Haftada 1 olmak üzere 1 ay uygulayın.

Yüzde Tüylenmeye Doğal Çözüm: Zerdeçal ve Gül Suyu:

2 yemek kaşığı zerdeçal, 1 yemek kaşığı süt ve 1 yemek kaşığı gül suyunu karışıtıp macun kıvamına getirdikten sonra yüzünüze sürüp kurumasını bekleyin. 20 dakika sonra, bir fırça ile tüylerin çıkış yönünün tersine doğru fırçalayın. Zerdeçal ve Gül suyu maskesini 1 aylık süre zarfında haftada 2 defa uygulayın .

Yüzdeki Tüylerden Kurtulmak

Yüzdeki tüyleri yok etmenin yollarını evde tedavi yöntemleri ile açıklamıştık. Evde tedavi yöntemleri ile uğraşmamak ve hızlı sonuç almak için uygulayabileceğiniz birkaç yöntem ile yüzdeki tüyleri yok edebilirsiniz.

  1. Tüy Dökücü Krem
  2. Ağda
  3. Cımbız ve İp
  4. Tıraş
  5. Lazer

Tüy Dökücü Krem

Yüzdeki tüyleri yok etmek için kolay ve hızlı yöntemlerden birinin tüy dökücü krem olduğu bilinir. Tüy dökücü kreminin her ne kadar hassas ciltlere uygun olduğu söylense de kimyasal içeriği olduğu için cildinizde alerjik reaksiyon oluşabilir.

Sivilceli veya hassas cilde sahipseniz tüy dökücü krem kullanmanızı önermeyiz.
Tüy dökücü kremin kullanımına gelecek olursak epey basit. Kremi sürdükten sonra 5-10 dakika bekleyin, ardından yıkayın. Cildinize sonradan krem sürmeyi ve düzenli bakım yapmayı ihmal etmeyin.

Ağda

Ağda, ip ile kaş ve bıyık alma işlemine nazaran daha hızlı ve acısız olduğu için kimi tarafından tercih ediliyor kimi tarafından ise sarkma meydana getirdiği için sakınılıyor. Ağda ile yüzdeki tüylerden kurtulmayı tercih ediyorsanız ardından kızarıklık önleyen bir krem sürmeyi unutmayın.

Cımbız ve İp

Cımbız ve ip, tüyü kökünden yakalar ve çeker. Bu yöntem sayesinde en az 3 hafta tüy çıkmadığı ve kimyasal olmadığı için sıkça tercih edilir.

Cımbız ve ip ile bıyık ve yüz bölgesini almak her ne kadar can sıkıcı olsa da ağda gibi sarkma yapmaması sayesinde ve kılı kökünden alma ihtimali daha yüksek olduğu için bu yöntemi tercih edebilirsiniz.

Tıraş

Tıraş sadece erkeklere özgü sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Günümüzde epey popülerleşen kadın tıraşları vücut ve ciltteki tüylerden kurtulmanız için en rahat yöntem.

İstenmeyen tüylerin olduğu bölgeyi tıraş etmek her ne kadar pratik olsa da uzun vadede tüyü yayıyor ve yüzeyden kıl aldığı için kıl köklerini sertleştiriyor. Yine de aceleniz olduğu durumlarda istenmeyen tüylerin olduğu bölgeyi tıraş edebilirsiniz.

Lazer

“Cilde lazer yapılır mı ya?” dediğinizi duyar gibiyiz. Evet, ciltteki istenmeyen tüyleriniz için de lazer epilasyona başvurabilirsiniz. Lazer epilasyon ile tüylerden kurtulmak için net bir seans sayısı yok. Tüylerin renginden yapısına kadar birçok faktör seansların sayısında etkili. Yine de tüylerden kurtulmak için en kolay çözümün lazer olduğunu söyleyebiliriz.

Tavsiye İçerik: Seyrek Saç Nasıl Gürleşir

Sıkça Sorulan Sorular:
Yüzdeki Tüyleri Almak Doğru mu?

Yüzdeki tüyleri almak doğru veya yanlış bir işlem değil. Estetik olarak yüz bölgesindeki tüylerinizden rahatsızsanız çeşitli yöntemlerle tüylerinizi sarartabilir veya düzenli olarak alabilirsiniz. Fakat cilt bakımı yapan ve düzenli cilt bakım kremi, güneş kremi, yüz kremi kullanan biriyseniz ciltteki fazla tüylenme yüzünden ürünler tüylerin üzerinde kalıp derinize nüfuz edemeyebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir