Özel günlerde veya sürekli olarak saçlarımıza şekil vererek kendi tarzımızı oluşturmaya çalışırız. Fakat sürekli fön makinesi veya maşa kullanmak işimize gelse de uzun vadede saçlarımızın yıprandığını ve kırılmaya başladığını görünce çare ısısız saç yapma yöntemleriyle saç şekillendirmektir. 

Saçlarınız düzse ve bir türlü şekil almadığını düşünüyorsanız bu yazıyı mutlaka okuyun. Çünkü geleneksel bazı yöntemlerle birlikte, saçlarınıza zarar vermeden ısısız kıvırcık saçlara sahip olmak için birçok yöntem mevcut. 

Issız Kıvırcık Saç Nasıl Yapılır? Isısız Kıvırcık Saç Yapma Yöntemleri

Isısız Kıvırcık Saç Yapma Yöntemleri

  1. Bigudi ile Kıvırcık Saç 
  2. Bandana ile Kıvırcık Saç
  3. Saç Bandı ile Kıvırcık Saç
  4. Ekipmansız Kıvırcık Saç 
  5. Gece Örgüsü Yaparak Kıvırcık Saç
  6. Pipet ile Kıvırcık Saç

Bigudi ile Kıvırcık Saç 

Saçlarınızı kolayca kıvırcık yapmak istiyorsanız size önereceğimiz en geleneksel yöntem bigudi ile saçlarınızı sarmaktır. Bunun için sünger veya normal bigudi kullanabilirsiniz. 

Yapmanız gereken saçlarınızı taradıktan sonra saçınızın ucundan başlayarak bigudiyi bir tarak ucu yardımıyla içe doğru sarmaktır. Sırayla saçlarınızı sardıktan sonra bir pense ile kafanıza sabitleyebilirsiniz. 

Sünger bigudi ile saçlarınızı sardıktan sonra ucunu bağlayabilir ve  gece rahatça üstüne uyuyabilir, sabah uyandığınızda yumuşacık kıvırcık saçlara sahip olabilirsiniz. 

Bandana ile Kıvırcık Saç

Bandana ile doğal dalgalara sahip olmak için yapmanız gereken nemli saçınızı tutamlara ayırmak ve bandanaları saçınızı örer gibi saçlarınızın arasından geçirmek. En az 4 saat sonra saçlarınızı açıp yumuşacık dalgalı saçlara sahip olabilirsiniz. 

Saç Bandı ile Kıvırcık Saç

Saç bandı ile doğal dalgalar için bir adet saç bandını kafanıza geçirdikten sonra nemli saçlarınızı tarayın. Saçlarınızın önünden başlamak üzere orta boy tutamları saç bandınızın içinden geçirin ve bu işlemi saçınızın arkasına doğru yapın. 

İyi sonuç almak için saçı geceden yapın ve sabah uyandığınızda saçlarınızı açın. Gün boyu kullanmak için saç spreyiyle sabitlerseniz uzunca kullanabilirsiniz. 

Ekipmansız Kıvırcık Saç 

Hiçbir ekipman kullanmadan saçlarınızı kıvırcık yapmak istiyorsanız çok şanslısınız çünkü bunun için de bir yöntem mevcut. Diğer saç kıvırcıklaştırma yöntemlerine nazaran üstüne uyuması daha zor olsa da ekipmanınız olmadığı zamanlar tam anlamıyla bir kurtarıcı

İhtiyacınız olan tek şey bir tarak ve toka. Saçlarınızı tarayıp istediğiniz dalga boyutuna göre ayırdıktan sonra saçlarınızı döndürüp küçük topuzlar yapıp toka ile tutturun. 6-7 saat sonra saçlarınızı açın ve ve doğal buklelerinize merhaba diyin. 

Gece Örgüsü Yaparak Kıvırcık Saç

Gece örgüsü dediğimiz fakat gün içinde kullandığınız örgülü saçınızı açarak da kullanabileceğiniz dalgalı saç modeli, ekipmansız kıvırcık saç gibi rahatça uygulayabileceğimiz bir yöntem. 

Gece örgüsü için yapmanız gereken hafif nemli saçlarınızı, dilediğiniz dalga boyutuna göre bölmelere ayırdıktan sonra örmek. Sabah uyandığınızda örgüleri elinizle açıp dilerseniz bir saç spreyi sıktıktan sonra dalgalı saçlara sahip olabilirsiniz.

Pipet İle Dalgalı Saç

Bu yöntem biraz uğraştırıcı olsa da sonucuna değiyor. Kıvır kıvır saçlar istiyorsanız pipetle kıvırcık saçlara sahip olabilirsiniz. Yapmanız gereken nemli saçlarınızı çokça ayırmak. Daha sonra pipetle sardıktan sonra kafanıza sabitleyip birkaç saat bekleyin. Saçlarınızı açtığınızda kıvır kıvır buklelerinize saç spreyi sıkmayı ihmal etmeyin.

Tavsiye İçerik: Saçtaki Kepekler Nasıl Yok Edilir?

Sıkça Sorulan Sorular
Düz Saç Kıvırcık Olur mu?

Saçları nemlendirdikten sonra çeşitli ekipmanlarla düz saçlarınızı kıvırcık hale getirebilirsiniz. Saçlarınız şekil aldıktan sonra da bozuluyorsa saçlarınızı kıvırcık yaptıktan sonra saç sprey, kullanmayı ihmal etmeyin. Bununla birlikte saçlarınıza ısı uygulayarak kıvırcık yapmak istiyorsanız, öncesinde mutlaka ısı koruyucu sprey kullanın. 

Perma Saç Nasıl Yapılır?

Eğer evde kendiniz perma yapmak istiyorsanız perma boyası satın almalısınız. Boyayı saçınıza uyguladıktan sonra fırça yardımıyla dağıtın. Yarım saat bekleyin. Bu süre zarfında 10 dakikada bir saçlarınızda bukleler oluşup oluşmadığını kontrol etmeyi unutmayın. Ardından saçlarınızı yıkayın ve kıvırcık saçlarınıza düzenli bakım yapmayı da ihmal etmeyin. 

Perma Saç Döker mi?

Perma her ne kadar güzel ve doğal gözüken kıvırcık saçlar için kalıcı bir yöntem olsa da kimyasal olduğu için uzun vadede saçları yıpratıp seyreltebilir. Bununla birlikte saça sürekli ısı uygulamak, yani fön veya maşa gibi aletlerin düzenli kullanımı da saç sağlığına ciddi zarar verebilir. 

Isısız kıvırcık saç yapımı ile ilgili bilgilendiğinizi düşünüyorsanız başka yazılarımıza da göz atmayı unutmayın. Kıvırcık saça sahip olma yöntemleri ile ilgili merak ettikleriniz için yorumlar kısmından bize yazmayı ihmal etmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir