Dolgun dudak, çoğu toplumda sağlık ve güzelliğin bir işareti olarak görülür. Bunu akılda tutarak, bu kadar aranan bir özellik olmasına şaşırmamalıyız.

Gerçek dudak boyutu nihayetinde genetik faktörler tarafından belirlenirken, dudaklarınızda daha dolgun görüntüyü arayıp aramadığını keşfetmenin de birçok yolu vardır. 

Dolgu yaptırmak, boyutlarını önemli ölçüde artırmanın kanıtlanmış tek yolu olsa da, suratınızın görünümünü ve dolgunluğunu doğal olarak dolgun göstermek için de yapabileceğiniz birçok yol vardır. 

Dudakları dolgun göstermenin yollarını öğrenmek istiyorsanız bu yazımız tam da size göre, önerilerimizden faydalanmak için okumaya devam edebilirsiniz.

Dudakları Dolgun Göstermenin Yolları

Doğru güzellik ürünleri ile dudaklarınızın dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz. İşte dudaklarınızın daha dolgun görünmesine yardımcı olacak cilt bakımı tüyoları ve makyaj ipuçları:

  • Biraz parlaklık katın
  • Dudak dolgunlaştırıcı sürün
  • Dudaklarınızı nemli tutun
  • Dudaklarınızı bir dudak kalemi ile çerçeveleyin
  • Ölü cildi pul pul dökün
  • İki ton renk ruj deneyin
  • Dudak ürününüzden sonra ekstra kapatıcı kullanın
  • Nude renkler tercih edin

Biraz Parlaklık Katın

Parlak ürünler dudaklarınızda dikkat çekerek çıplak dudakların bile daha dolgun ve nemli görünmesini sağlar. Dudaklarınızın ortasına az miktarda ışıltılı parlak bir şeffaf parlatıcı sürebilirsiniz.

Dudak Dolgunlaştırıcı Sürün

Dudak dolgunlaştırıcılar, cildinizle reaksiyona girerek kan akışını arttırıp, dudaklarınızın hafifçe şişmesine neden olmaktadır.

Kolajen peptitler veya nane, tarçın, kırmızı biber gibi doğal, hafif tahriş edici maddeler kullanır. 

Dolgunlaştırıcı parlatıcılar dudaklarınızın daha büyük görünmesini sağlayabilmektedir. Fakat kuru cildiniz veya alerjiniz varsa bu ürünleri dikkatli kullanmalısınız.

Dudaklarınızı Nemli Tutun

Kuru dudaklar daha ince görünür. Dudaklarınızı nemli tutarsanız, doğal olarak daha dolgun ve sağlıklı görünürler.

Dudaklarınızı nemli tutmanın en iyi yolu gün boyunca yeterince su içmek, dudak yağı veya dudak kremi gibi nemlendirici ürünleri düzenli olarak uygulamaktır.

Dudaklarınızı Bir Dudak Kalemi İle Çerçeveleyin

Büyük, dolgun dudakların görünümünü oluşturmak için doğal dudak çizgisinin biraz dışına çıkarak bir dudak kalemi kullanabilirsiniz.

Ölü Cildi Pul Pul Dökün

Daha dolgun görünümlü bir dudak için dudaklarınızdaki pul pul ölü olan deriyi hücrelerinden arındırın.

Dudakları pul pul dökmek için yumuşak bir diş fırçası veya dudak peelingi kullanın. 

Çok fazla pul pul dökülme cildinizi tahriş edebileceğinden ve dudaklarınızı daha kuru hale getirebileceğinden haftada bir defadan fazla uygulamayın.

İki Ton Renk Ruj Deneyin

Derinlik ve gölge yanılsaması yaratmak için iki farklı ruj rengi kullanabilirsiniz. 

Bu dudak görünümü için dış köşelere daha koyu bir ton, dudaklarınızın ortasının hem üst hem de alt kısmına açık bir ton ruj uygulayın. Bu yöntem daha dolgun dudak görüntüsü verir.

Dudak Ürününüzden Sonra Ekstra Kapatıcı Kullanın

Rujunuzdan sonra kapatıcı uygulamak, özellikle koyu bir renk kullanıyorsanız dudaklarınızın daha dikkat çekmesini sağlayacaktır.

Dudak rengi uygulamanızı bitirdikten sonra, dudaklarınızla cildiniz arasında belirgin bir çizgi oluşturmak için pigmentin etrafına dikkatlice kapatıcı uygulayın.

Nude Renkler Tercih Edin

Koyu renkler dudakları olduğundan daha küçük gösterir. Bu yüzden dudaklarınızı dolgun göstermek için nude renkleri tercih edebilirsiniz.

Dudak Dolgunlaştırıcı Doğal Maskeler

Evde kendiniz doğal maske yaparakta dudaklarınızın daha dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu maskeleri aşağıda sıralayalım:

  • Bal Maskesi
  • Nane Yağı
  • E Vitamini Maskesi
  • Vicks
  • Tarçın Ve Zeytinyağı Maskesi

Bal Maskesi

Bal dudak dolgunlaştırmada en çok kullanılan ürünlerden biridir. Balı sadece dudaklarınıza sürüp masaj yapmak bile yeterli olacaktır. Ancak daha etkili bir sonuç için bal maskesi yapabilirsiniz.

Bal maskesi için bir tatlı kaşık balı ezilmiş salata ve bir yemek kaşığı yoğurtla karıştırın. Bu karışımı 15-20 dakika beklettikten sonra masaj yaparak dudaklarınıza uygulayabilirsiniz. 

Daha sonra durulayabilirsiniz. Bal maskesini haftada 2-3 kere yapmak daha hızlı sonuç almanızı sağlayacaktır.

Nane Yağı

Nane yağı dudak dolgunlaştırıcı yağların en başında gelmektedir. Kan dolaşımını arttırdığı için dudakları dolgunlaştırır.

Nane yağını dudaklarınıza doğruca uygulayabilirsiniz.

E Vitamini Maskesi

Dudaklarınızın daha dolgun görünmesi için E vitamininden yararlanabilirsiniz.

E vitamini maskesi için bir adet E vitamini ampulü ile 3-4 damla tarçın yağını ve son olarak 4 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın.

Bu karışımı dudaklarınıza masaj yaparak uygulayın. Karışımı 15-20 dakika arası dudaklarınızda beklettikten sonra durulayabilirsiniz.

Daha etkili bir sonuç için haftada 2 defa uygulayınız.

Vicks

Nane yağında olduğu gibi vicks de yakıcı özelliğine sahip olduğundan dudakları dolgunlaştırmada kullanılır.

Dudaklarınıza bir miktar vicks sürüp 10 dakika bekletin. Daha sonra yıkayabilirsiniz.

Tarçın Ve Zeytinyağı Maskesi

Tarçının kan dolaşımını hızlandırma da etkisi oldukça fazladır.

1 çay kaşığı tarçın tozu ile 2 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırıp uygulayabilirsiniz. Dudaklarınızda 25-30 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. İşlem bitince durulayıp nemlendirmeyi unutmayın.

Bu maskeyi haftada 3 kere yapabilirsiniz.

Tavsiye İçerik: Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir?

Sıkça Sorulan Sorular:
Dudaklarım Çok Renksiz Ne Yapmalıyım?
Dudaklarınızın çok renksiz olmasından şikayetçi iseniz önereceğimiz yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Portakal suyunu ve yoğurdu eşit miktarda karıştırıp dudağınıza uygulayın. Portakaldaki sitrik asit dudağınızdaki kırmızı rengin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Aynı zamanda dudağınızı fazla güneşe maruz bırakmamalısınız. Fazla güneş dudağınızda pigmentasyon değişikliğine yol açabilmektedir.

Dudağa Diş Macunu Sürmek Ne İşe Yarar?

Dudakları dolgunlaştırmak için öncelikle dudağınızı ölü deriden arındırmanız gerekir. 

Bir diş fırçası ve diş macunuyla peeling yapabilirsiniz. Bu dudağınızdaki ölü deriden kurtulmanızı sağlayıp dudağınızın daha dolgun görünmesine yardımcı olacaktır.

Dudaklarınızı dolgun göstermenin yollarını öğrendiyseniz ve yazımızı faydalı bulduysanız yorum yapmayı unutmayın. Daha fazlası için makalelerimize göz atabilirsiniz.

One Reply to “Dudakları Dolgun Göstermenin Yolları”

  • Emine aytekin
    Emine aytekin
    Reply

    Evet bu urunu bekliyouruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir