Günlük hayatımızda dış görünüşümüzde karşımızdaki kişide ilk dikkat çeken şeylerden biri de gülümsemesidir. Gülümsememizi güzelleştiren en önemli etken de dişlerimizden oluşmaktadır. 

Herkes dişlerinin beyaz ve parlak durmasını ister. Bakımlı dişlere sahip olmak, karşımızdaki kişide olumlu etkiler bırakabilmektedir.

Dişlerin beyaz olması için doğal yöntemler nelerdir? Hangi yöntemlerle dişler beyazlaşır? Bu sorularınıza yanıt arıyorsanız yazımızı okumaya devam edip önerilerimizden faydalanabilirsiniz.

Dişler Neden Beyazlığını Kaybeder?

Dişlerin sararması, dişlerin kendi doğal rengini kaybetmesine neden olan bir durumdur. Dişler beyaz olsa bile belirli bir süre sonra ağız içeriğinin ve bazı yiyeceklerin etkisiyle sararmaya başlayabilir.

Doğal diş beyazlatma yöntemlerinden söz etmeden önce dişlerimizin neden beyazlığını kaybettiğinden bahsedelim.

Dişlerin beyazlığını kaybetmemesi için günlük hayatımızda fazlaca tükettiğimiz özellikle kahve ve sigara gibi olan ürünlerden kaçınmamız gerekmektedir. 

Bu gibi maddelerin kullanımını minimuma indirmek hem diş sağlığımızı hemde dişlerimizin sararmasını önlemeye yardımcı olur. 

Diş sararmasının sebebi çoğu zaman, günlük temizlik rutininin eksik olmasından kaynaklanıyor. Ek olarak dişlerinizde plak birikmesi de dişlerin sarı görünmesine neden olabilir.

Aynı zamanda bu sorunla başa çıkabilmek için en etkili yöntemlerden biri de düzenli olarak diş hekimine başvurmaktır. Bunun dışında kendimizin yapabileceği doğal yöntemlerde mevcuttur.

Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir ?

Dişlerin beyaz olmasının insanlar için güzel bir görünüş sağladığı bilinmektedir. Dişlerinizi beyazlatmak söz konusu olduğunda aralarında seçim yapabileceğiniz birçok yöntem bulunmaktadır.

Bununla birlikte, çoğu beyazlatma ürünü kimyasallar içerdiğinden insan için endişe kaynağı olabilmektedir.

Daha beyaz dişler istiyor ancak aynı zamanda kimyasallardan kaçınmak ve doğal olmasını istiyorsanız bu yöntemleri sizin için listeledik.

Doğal diş beyazlatma yöntemleri:

Doğal diş beyazlatma yöntemlerini aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz.

Doğal Diş Beyazlatma Yöntemi 1 Düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanın.
Doğal Diş Beyazlatma Yöntemi 2 Diş hekiminize kontrol olun.
Doğal Diş Beyazlatma Yöntemi 3 Fazla kahve ve sigara tüketimini kısın.
Doğal Diş Beyazlatma Yöntemi 4 Defne yaprağı ve portakal kabuğu maskesi
Düzenli Diş Fırçalama Ve Diş İpi

Düzenli bir şekilde dişinizi fırçalayıp diş ipini kullanmaya özen göstermelisiniz. Günde minimum iki kez dişlerin fırçalanması gerekmektedir. 

Diş aralarında kalan tabakalar içinde diş ipini kullanmalısınız. Bu sayede ağız hijyenine de katkı da bulunur.

Düzenli bir şekilde fırçalanan dişler gün geçtikçe daha fazla beyazlaşabilir ve daha sağlıklı hale gelmiş olur.
Diş Hekimi Kontrolü

Diş hekimine düzenli olarak 3-6 ayda bir gidilmesi gerekmektedir. Diş hekimleri dişte oluşan plakları temizler, dişinize uygun diş macunu verir. Buna bağlı olarak dişleriniz daha sağlıklı bir görünüme ulaşabilir.

Ayrıca diş plaklarının temizlenmesi dişlerdeki sarı görüntüyü azaltıp beyazlamasına yardımcı olur.

Fazla Kahve Ve Sigara Tüketimini Kısıtlamak

Dişlerimizin beyazlığını koruması ve diş sağlığımız için kahve ve sigara gibi ürünlerin kullanımını azaltmak dişin kendi rengini korumasını sağlar.

Defne Yaprağı Ve Portakal Kabuğu Maskesi

Portakal kabuğunu rendeleyip aynı zamanda defne yaprağını da ezerek toz haline getirdikten sonra birbirine karıştırarak macun kıvamına getirin. 

Diş fırçanızı bu karışıma batırıp yaklaşık 5 dakika boyunca fırçalayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada bir kere yapabilirsiniz.

Çilek 

Çileği püre haline getirip, çilek ile dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

Çileğin içinde malik asit bulunduğundan dolayı asit dişler üzerindeki tabakaları yok etmede etkili olabilmektedir. Tabakalar yok edildiğinde dişler beyazlık kazanacaktır.

Adaçayı

Adaçayı düzenli kullanıldığında dişlerin beyaz kalmasını sağlamaktadır. Bitkisel bir çözüm olup kullandığınızda zamanla dişlerinizin de beyazlık kazandığını fark edeceksiniz.

Diş Beyazlatmada Dikkat Etmemiz Gereken Diğer Çözümler

Diş fırçalama işlemi yaparken hızlı yapmamaya çalışın.

İçecekleri pipetle içmek, dişlerin daha az zarar görmesini sağlar. Bu sayede diş beyazlığını uzun bir süre kolay kolay kaybetmez.

Dişlerinizin beyazlığı için birçok yöntem denenebilir, fakat ağız içi çok hassas bir bölgedir. Emin olmadığınız yöntemleri denemek hem ağız sağlığını hem de dişin beyazlığını kaybetmesine neden olabilir.

Tavsiye İçerik: Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir?

Sıkça Sorulan Sorular:
Diş Beyazlatma Yöntemleri Kalıcı Mıdır?

Diş beyazlatmak için kullandığınız yöntemler doğru uygulandığında uzun süreli kalıcı olabilmektedir. Fakat bu kişiden kişiye göre değişen bir durumdur. 

Diş beyazlatma yöntemlerinin kalıcı olması uygulayan kişinin alışkanlıklarına bağlıdır.

Dişlerin beyaz olması için doğal yöntemlerden bahsettiğimiz yazımızı beğendiyseniz başka yazdıklarımıza da göz atmayı unutmayın. Dişlerin beyaz olması için yapılan doğal yöntemlerden aklınıza takılanlar hakkında yorum yazmayı ihmal etmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir